Arkiv

søk


For å utforske arkivet, velg årstall, nøkkelord, skribent eller kategori. (15116 artikkel)

  Warning: mysqli_query(): (HY000/3): Error writing file '/tmp/MYSTy3IW' (Errcode: 28 - No space left on device) in /var/www/ballade.no/app/wp/wp-includes/wp-db.php on line 1877

Warning: mysqli_query(): (HY000/3): Error writing file '/tmp/MYW0T0tc' (Errcode: 28 - No space left on device) in /var/www/ballade.no/app/wp/wp-includes/wp-db.php on line 1877

  Harry Bertoia and Norway

  There has been growing interest in the American sound artist Harry Bertoia during the past year. Asbjørn Blokkum Flø has looked into Bertoia’s unique relationship with Norway.

  Harry Bertoia og Norge

  Interessen for amerikanske Harry Bertoia har økt det siste året. Asbjørn Blokkum Flø har sett nærmere på lydkunstnerens unike forhold til Norge.


  Om stillhet

  Linn Halvorsrød reflekterer rundt fenomenet stillhet etter å ha vært på forskningskonsert ved NTNU.


  Musikkvideo i limbo

  Det finnes gode musikkvideoer, men de fleste er preget av at sjangeren ikke vet hva den skal være, hvilken rolle den skal spille, eller hvordan kostnadene skal dekkes inn.


  Kappleik og estetikk

  Kva representerer kvalitet i vurdering av slåttespel, og er vurderinga uavhengig av kontekst, spør Synnøve Bjørset.


  Kjære Kulturråd

  Når Marius Emanuelsen skriver om klubbrap fra Atlanta er det fordi han synes det er viktig. Men det er grenser for hvor mange ganger han kan få det på trykk, og med det utgangspunktet spør han i dette essayet om det er mulig å overleve økonomisk som musikkritiker.

  Schumann-kodane – fleip eller fakta?

  Vitskapsmenn trur at Schumann tilpassa kodane sine etter kvart, og det er slåande at det finst mange døme på svært personlege kodar for namn som ikkje er valde på slump, skriv Sarah Aker.
  Norske skamfulle gleder

  De fleste av oss har såkalte guilty pleasures, det vi skammer oss over å like. Bjørn Hatterud har skrevet om fenomenet og utfordret åtte musikkfolk til å røpe sine skamfulle gleder.

  En persons vellyd er en annen persons støy

  En sann tilnærming til støy er mental, litterær og filosofisk. Målet er å lage støy som oppleves uventet, dissonerende og skitten. Det er denne siden ved støymusikken som utøves i Norge, skriver Bjørn Hatterud.

  Levitten som forløste kirkesangen

  Komponist Trond Kverno fylte nylig 70 år. I et festskrift har Jørn Fevang skrevet om sin lærer og venn — og om hvorfor en rekke kirkemusikere i kongeriket kun har lært seg å transponere ned, ikke opp.