Tredje til femte april arrangeres TEIP for første gang. TEIP-festivalen skal være et eksempel på at man kan snakke sammen på tvers av motstridende interesser i Trondheim.

TEIP_logo (teipfest.no)

I løpet av tre dager i april skal Blæst, Storås Utsested, Brukbar/Supa og Samfundet fylles med konserter og events. TEIP er et samarbeid mellom Studentradioen i Trondheim og de fire konsertscenene, og målet er å sette Trondheim på kartet.

— Selv om Blæst og Samfundet konkurrerer om konsertpublikummet, blir ikke Trondheim som musikkby bedre når man ikke samarbeider. Det at de fire største konsertarrangørene har klart å gå sammen om en felles festival, er unikt. Kombinert med musikkompetansen til Studentradieon, tror jeg dette kan bli en klubbfestival med stayerevne, sier festivalsjef Anne Jahr i en pressemelding.

Tanken bak TEIP er at det skal være en rendyrket klubbfestival og initiativet er lokalt forankret.

Hvis vi får de lokale aktørene til å samarbeide, får vi på sikt større gjennomslagskraft politisk for det vi brenner for. Vi snakker ikke godt nok sammen i Trondheim, og må gå ned fra våre høye hester og møtes. Da kan vi styrke Trondheim som kulturby, uttaler Jahr videre.

En av festivalens gründere, Fredrik Eckhoff, er utøvende musiker og vokalist i The Smell of Mutiny. Han sier dette:

— Vi vil gjøre to ting: Vise fram de artistene vi mener fortjener oppmerksomhet, og få kvalitetsband til å komme på besøk. Dette håper vi er med på å skape oppmerksomhet om Trondheim, slik at bransjen lettere ser hit etter talenter de kan rekruttere og scener de kan sende sine artister.

Den første TEIP-festival går av stabelen i begynnelsen av april og skal bli en årlig klubbfestival i Trondheim. Det vil også bli en rekke andre arrangementer. Blant annet gjester forfatter Ole Robert Sunde og tegneseriekaper Mads Eriksen (“M”) radioprogrammet Bokbaren i Edgar torsdag kveld, før svenske Lykke Li og El Perro del Mar går på scenen i Klubben.

Bekreftede artister til TEIP´08:

Hayseed Dixie (US)
Teki Latex (FR)
Lykke Li (SE)
El Perro del Mar (SE)
Truls and the trees
Now We´ve Got Members //
Svarte Greiner
The Megaphonic Thrift
Ole Robert Sunde
Fredrik Skagen
Martin Hagfors
Freeshine
Lars
Miksha
Yaggahoys
Concrete Crew
MLGF
Anton Ruud and the Wrong Way Home
Autronic
Big Mama´s Cowboys

TEIP har denne hjemmesiden.

Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: