Med Lyd- og lysfest i Dokkparken, verdenspremierer, musikalske nattkinoer og mer, ønsker kammermusikkfestivalen velkommen for 13. gang.

Trondheim kammermusikkfestival 08

”Musikk er energi – energi i konstant bevegelse. Fra spenning til avslapping, fra sterkt til svakt, fra raskt til sakte, fra lyst til mørkt. I kammermusikk kommer man også tett på. Man kommer nært musikerne. Slik ønsker Trondheim kammermusikkfestival å være. Energisk og tett på musikken og musikerne”, skriver festivalen i en pressemelding.

Mandag 22. september åpner festival, og som før lover de et ungt, utfordrende og allsidig program.

Et av høydepunktene blir Lyd- og lysfesten i Dokkparken på Nedre Elvehavn, spår festivalledelsen. Sentralt i denne utendørsforestillingen står Ole Hamres Folkofon – et orgel av menneskestemmer – hvor ”tonene” i den unike forestillingen utgjøres av Per Ciljan Skjelbred, Erik Hamrén, Klaus Joachim Sonstad, Jens Stoltenberg, Anne B. Ragde og en rekke andre mer eller mindre kjente trondhjemmere.

Årets festivalkomponist er Rolf Wallin, en pioner innen instrumentale og elektroakustiske verk. I løpet av festivalen får man høre 10 av hans verk, inkludert verdenspremieren på ”Phonotope 5” for to preparerte piano.

Verdenspremiere blir det også på ”Korridoren”, et koreografert samspill mellom den svenske klarinettstjernen Martin Fröst og Trondheimsolistene. Her har det allerede vært tatt en rekke video og lydopptak av Trondheimsolistene som skal brukes under konserten hvor Fröst skal spille i en korridor mellom musikerne.

Siden starten i 1996 har Trondheim Kammermusikkfestival utvidet og utforsket grensene for kammermusikk. I år byr de på en utfordrende musikalsk nattkino i Vår Frue Kirke, ”Pratagraf” med Are Kalvø og Beranek og Trippelkonsert i Dokkhuset med Supersilent i spissen.

Parallelt arrangeres Trondheim Int Chamber Music Academy, festivalens eget akademi, i år for strykekvartetter.

www.kamfest.no finnes programdetaljene,
Det er kammermusikkfestivalen som melder dette.

Publisert:

Del: