Trondheim Kammermusikkfestival gikk av stabelen 6. – 10. september. Nytt av året var en Internasjonal kammermusikkonkurranse fordelt på to ensembletyper: Strykekvartett og klavertrio.

Juryene var sammensatt av bl.a. medlemmer av Grieg Trio og The Chilingirian Quartet, med Ralp Krischbaum og Levon Chilingirian som formenn henholdsvis for klavertrio- og strykekvartettjuryene.

Prisene var i stor grad sponset av næringsliv og musikkutdanningssektoren i Trondheim, noe som gikk frem av de ulike prisenes navn: NSB Railways Prize, NTNU Prize, Trondheim Kommune Prize. Førsteprisene er oppkalt etter kjente personligheter i Trondheim, som har hatt betydning for opprettelsen av konkurransen: Torstein Erbo Prize er oppkalt etter forretningsmannen som testamenterte sin formue til kulturformål i Trondheim, Karl Stenstadvold Prize etter SINTEF-direktøren, som også var en foregangsmann innen kammermusikk i Midt-Norge, mens Kåre Oppdal Prize, som denne gang ikke ble utlevert, er oppkalt etter Trondheim Kommunale Musikkskoles tidligere rektor. En pris som nok hang høyt hos de konkurrerende var de såkalte publikumsprisene, hvor premien var engasjement ved neste års kammermusikkfestival og ved Olavsdagene.

Konkurransen samlet 56 utøvere fra 16 forskjellige land. Prisvinnerne var:

Seniorklassen:
Klavertrio: 1. Zagreb Piano Trio (Kroatia), 2. Jalina Trio (Danmark), 3. Trio ”Itokaya” (Sveits).
Strykekvartett: 1. Paizo Quartet (Danmark), 2. delt mellom Casal Quartet (Sveits) og Quatour Satie (Frankrike).

Juniorklassen:
1. pris ikke utlevert. 2. delt mellom Christiania Strykekvartett (Oslo) og Spring Strings (Trondheim), 3. Altokvartetten (Ålesund).

Publisert:

Del: