Trond Korsgård er ansatt som kunstnerisk leder for Forsvarets musikkorps Vestlandet (FMKV), bedre kjent på folkemunne som “Divisjonsmusikken.” Lørdag 1. oktober vil Korsgård lede FMKV under konkurransen Brass Wind 05.

Trond Korsgård (Foto: Studio Inge, Rygge)

— Jeg gleder meg veldig til å få jobbe som kunstnerisk leder for FMKVs dyktige musikere, sier Korsgård. Han kommer til å dirigere minimum 8 uker i året og er ansatt for tre år.

I det siste har det hersket stor usikkerhet rundt militærkorpsenes skjebne, men da Kultur- og Forsvarsdepartementet gikk sammen for å redde fortsatt drift ved forsvarskorpsene syvende september fikk korpsene mulighet til å forlenge kontrakter, ansette musikere og kunstneriske ledere og iverksette moderat drift.

Lørdag første oktober kan derfor FMKV og Trond Korsgård delta under Brass Wind 05.

— På lørdag får vi en flott mulighet til å vise at FMKV er et profesjonelt korps med svært høyt kunstnerisk nivå. Vi ser frem til å imponere publikum, sier Korsgård.

Han kommer til å dirigere FMKVs musikere i dette programmet:

1) Torstein Aagard-Nilsen- Playground Project
2) Peter Graham- Symphony no. 1 for Wind Orchestra
3) Stig Nordhagen-Variasjoner (over en folketone fra Valdres).

Korsgård har lang musikalsk erfaring. Foruten å ha studert klarinett i Norge og Nederland har han tatt diplomeksamen i orkesterledelse ved Norges Musikkhøgskole.

Korsgård har siden 1998 jobbet som dirigent og har så langt dirigert Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Den Norske Opera, Kristiansand Symfoniorkester og BIT 20 Ensemble.

Korsgård vant dessuten konkurransen “Årets Dirigent” i mai 2003.

Publisert:

Del: