I den travleste delen av året ligger ECM-plater med både Arvo Pärt og Trio Mediæval i toppsjiktet på Billboard Classical Traditional Chart. Deres “naboer” på lista er artister som André Rieu, Hillary Hahn, Cecilia Bartoli og Roger Waters.

Trio Mediæval 2005

Arvo Pärts plate “Lamentate” har Alexei Lubimov som solist med SWR Symphony Orchestra i en kraftfull fremføring av Pärts nyeste verk. I tillegg synger Hilliard Ensemblet det som er blitt omtalt som ”en inderlig bønn for fred”, kalt “Da Pacem Domine”.

Trio Mediæval begynte sin karriere som studenter under nettopp Hilliard Ensemblet. På sin kritikerroste CD “Stella Maris” fremfører den norsk-svenske trioen engelsk og fransk musikk fra det fra det tolvte og trettende århundret, samt “Missa Lumen de Lumine” av den koreanske samtidskomponisten Sungji Hong.

— “Lamentate” er nummer 7 på Billboard-listen, og “Stella Maris” ligger på 10. plass, forteller Andreas Risanger Meland i Grappa.

— Vi tror bestemt at dette er første gang ECM har to plater liggende på topp 10 på samme tid.

— Det er heller ikke hverdagskost at norske klassiske utøvere har album på Billboard-listen, forteller han.

”Stella Maris” er Trio Mediævals tredje CD, og ble sluppet i september. Trioen har også avsluttet nettopp en svært vellykket USA-turné, og returnerer allerede i 2006 for flere konserter.

Det er Grappa som distribuerer ECM-katalogen her hjemme.

Publisert:

Del: