Trio Mediæval, Trondheimsolistene og Lindberg Lyd, sistnevnte i to kategorier, er nominert til den prestisjetunge prisutdelingen.

Trio Medieval_i stolen (Foto: Åsa M. Mikkelsen)

I kategori 104 er Trio Mediævel nominert for ”Folk Songs” gitt ut på ECM. Den er kategorien for beste kammermusikk-spill.

TrondheimSolistene, ledet av Øyvind Gimse, er nominert i kategori 105 for beste ensemblespill og det er innspillingen ”Divertimenti” som står i sentrum.

Lindberg Lyd er nominert for beste lydproduksjon i surround og i den generelle klassen for beste lydtekniske arbeid for “Divertimenti”.

Lindberg Lyd er Morten Lindberg og Hans Petter L’Orange. I 2006 ble musikkmerket 2L, som labelen til Lindberg Lyd, nominert til Grammy for Immortal Nystedt med Ensemble 96. Den gang uten å nå opp.

The Recording Academy offentliggjorde årets nominasjoner under en pressekonferanse i Los Angeles i natt. Prisutdelingen direktesendes av CBS fra Staples Center i Los Angeles 8. februar 2009.

Ballade gjorde en anmeldelse av Divertimenti i juni i år, og anmelderen skrev blant annet dette:

Denne nye plata, utgiven på 2L understrekar inntrykket av eit ensemble i storform – ungt og vitalt som aldri før. Kunstnarleg leiar Øyvind Gimse har hand om kammerorkesteret, men deler for høvet ansvar med Geir Inge Lotsberg samt endå yngre krefter; Lotsberg og Anders Kjellberg Nilsson er konsertmeistre for kvar sin halvdel av plata. Saman står dei bak ei innspeling som slår gneistar av leiken energi og sjarmerer med svulmande strykarklang.

Publisert:

Del: