INTRO-komponist Øyvind Torvund er representert med musikk på flere festivaler og turneer denne våren.

Øyvind Torvund 2007 - 4 (Foto: Stian Andersen)

Blant annet kan komposisjoner av Torvund oppleves på ILIOS-festivalen, SPOR og på Ny Musikk-turne fra Tromsø til Kristiansand.

ILIOS-festivalen
Søndag 3. februar fremfører slagverkeren Kjell Tore Innervik og MIN-ensemblet stykket ”The Stacks” på avslutningskonserten til Ilios-festivalen i Harstad. Stykket som er en bestilling skrevet i anledning INTRO-programmet, ble komponert og urfremført i 2007. Det er opprinnelig for kvarttonemarimba solo, men er for denne anledningen utvidet med ensemble. Verket finnes også i en versjon for cello med elektronikk.

SPOR, Århus
Under festivalen Spor i Århus, 9.-10. mai, fremføres en stor versjon av Torvunds verk Tune Park. Fremførelsen tas hånd om av ensembler fra Norges, Sverige og Danmark. Det norske ensemblet er Asamisimasa.

Ny Musikk turné
I mars legger klarinettisten Rolf Borch og cellisten Tanja Orning ut på turne for Ny Musikk, fra Tromsø i nord til Kristiansand i Sør. På programmet står følgende verk av Torvund: Foredrag om ornament, cello-versjonen av The Stacks og Krull Quest.

INTRO
Øyvind Torvund er en av to INTRO-komponister. INTRO-programmet er et samarbeid mellom Rikskonsertene og MIC Norsk Musikkinformasjon og det mottar støtte fra Utenriksdepartementet. MICs INTRO-program omfatter to unge komponist-talenter, som i løpet av tre år får bistand til å etablere seg nasjonalt og internasjonalt gjennom bestillingsverk, nettverksbygging og informasjon. Rikskonsertenes INTRO-program omfatter musikere innen klassisk, jazz og folkemusikk.

INTRO-programmet er et samarbeid mellom Rikskonsertene og MIC Norsk Musikkinformasjon. MICs INTRO-program omfatter to unge komponist-talenter, som i løpet av tre år får bistand til å etablere seg nasjonalt og internasjonalt gjennom bestillingsverk, nettverksbygging og informasjon. Rikskonsertenes INTRO-program omfatter musikere innen klassisk, jazz og folkemusikk.

For mer info, se ILIOS, SPOR og Ny Musikk sine hjemmesider.

Publisert:

Del: