Stavanger Symfoniorkester sin nye direktør heter Trude Marit Risnes og er snart 33 år gammel.

Trude Marit Risnes/Foto: Stavanger Symfoniorkester

Det melder orkestret i en pressemelding.

Orkestrets nye direktør er for tiden leder av Forretningsutvikling Personmarkedet i Nordea Norge ASA, og har tidligere drevet med konsept- og strategiutvikling, trening og kompetansebygging.

Bakgrunn hennes er imidlertid uvanlig for en som har gjort karriere innen finansverden. I fagkretsen har hun kunsthistorie og pedagogikk fra Universitetet i Oslo i tillegg til utdanning fra Handelshøgskolen BI. Ved sistnevnte organisasjon har hun fordypet seg i fagene Prosjektlederskap og Informasjon og informasjonsledelse.

Videre har hun stor interesse for musikk og har spilt trompet i ulike sammenhenger

— Jobben som direktør i SSO gir meg en unik mulighet til å kombinere min interesse for musikk med min ledererfaring, sier Risnes i pressemeldingen.

Styreleder i Stavanger Symfoniorkester, Cecilie Bjelland, mener valget av Risnes er viktig i en utfordrende tid for orkesteret.

— Risnes har dokumentert sterke leder- og relasjonsbyggende egenskaper. For oss har det vært riktig å fokusere på dette i en tid der orkesteret står overfor store utfordringer som vil berøre egne ansatte, gode samarbeidspartnere og ikke minst publikum, sier Bjelland. – Imidlertid har vi også merket oss Risnes’ sterke musikalske interesse og vi har forventninger om at den nye direktøren vil arbeide for å videreføre organisasjonens identitet som et nyskapende og utradisjonelt orkester, sier hun.

Risnes tiltrer stillingen i Stavanger i januar 2010.

Publisert:

Del: