Trio Mediæval og Consortium Vocale har oppnådd suksess på hver sin kant. Fredag 5. januar holder de to vokalensemblene felles konsert i Trefoldighetskirken.

Trio Mediæval 2005

Det er julesanger, folketoner og gregorianske hymner som står på programmet når kvinnetrioen Trio Mediæval og mannsensemblet Consortium Vocale inviterer til felleskonsert for femte år på rad. Publikum kan forvente middelalderstemning og sangkunst som holder høyt kunstnerisk nivå.

Trio Mediæval (etabl. 1997) har gjort stor suksess i utlandet med sin kombinasjon av middelaldermusikk og nyskrevne verker. Jentene starter markereringen av sitt tiårsjubileum med denne konserten i Trefoldighetskirken, før de skal turnere både USA og Europa i løpet av 2007.

Trioens tredje cd-utgivelse “Stella Maris” lå – i likhet med deres første to cd-er, “Words of the Angel” og “Soir dit-elle” – i flere uker blant de ti beste på den amerikanske Billboardlisten for klassisk musikk.

Consortium Vocale (etabl. 1985) har vunnet to førstepriser i klassen for gregoriansk sang i den prestisjefylte korkonkurransen Guido D’Arezzo i Italia.

Deres forrige cd-utgivelse, “Laus Mea Dominus”, fikk meget god omtale internasjonalt, og i mars er ensemblet platektuelle igjen med albumet “Exaudiam eum”.

Trio Mediæval og Consortium Vocale: julesanger, folketoner og gregorianske hymner finner sted i Trefoldighetskirken, Oslo, fredag 5. januar kl. 19:30.

Publisert:

Del: