Denne uken er TONO vertskap for en to-dagers CISAC-konferanse som samler 110 eksperter fra opphavsrettsselskaper fra alle verdenshjørner.

Inger Elise Mey, avdelingsdirektør i TONO og leder for CISACs Media Technical Committee. Foto: TONO

Tirsdag og onsdag denne uken samler TONO et stort oppbud av nøkkelpersoner fra mer enn 60 ulike forvaltningsselskaper innen opphavsrett fra hele verden. Arrangementet er i regi av paraplyorganisasjonen CISAC, International Confederation of Societies of Authors and Composers.

Møtet samler ekspertene i CISACs ”Media Technical Committee”, samt enkelte internasjonale musikkforleggere og tjenesteleverandører, på SAS-hotellet i Oslo. Det er Inger Lise Mey, avdelingsdirektør i TONO som leder komiteen.

I dette møtet skal medlemmene drøfte noen av de mest sentrale problemstillingene opphavsrettsselskapene står overfor i dag, med en hovedvekt på lisensiering av musikk i kringkasting og på internett.

– De problemstillinger skapere og deres forvaltningsorganisasjoner står overfor er langt på vei grenseoverskridende. Derfor er det også viktig å møtes for å utveksle erfaringer og å tenke strategisk med et globalt perspektiv. Det er viktig for TONO å ha en ledende rolle i det internasjonale arbeidet for opphavsrett og skaperes rammevilkår, og da jeg i 2015 overtok styreledervervet i Media Technical Committee, synes jeg det er veldig hyggelig at TONO kan være co-vertskap for dette årets konferanse, sier Mey.

Det er Mey som i samarbeid med CISAC har satt sammen programmet for konferansen, som blant annet vil inneholde foredrag om situasjonen for skapere og forvaltningsselskaper i ulike land, EU-tematikk, markedsanalyser, lisensiering av app’er og filmer på nett, den opphavsrettslige situasjonen i utviklingsland og ulike tematikker omkring lisensiering av kringkastings- og internettjenester.

Publisert:

Del: