EDVARD-prisen 2001 i de to klassene for samtidsmusikk deles i år ut under Ultimafestivalen i Oslo i oktober. Prisene tildeles opphavsmenn/kvinner for komposisjon av samtidsmusikk urfremført i år 2000. Årets nominerte er Henrik Hellstenius, Øyvind Torvund, Sven Lyder Kahrs, Edvin Østergaard, Ragnhild Berstad og Eivind Buene

EDVARD-prisen 2001 i klassene for samtidsmusikk deles altså ut under Ultimafestivalen, som skal gå fra 4. til 14. oktober.

Hver pris er på 40.000 kroner. Prisvinnerne mottar også et trofé – en Edvard Grieg-profil i stein, designet av Bruno Oldani.

De nominerte til årets EDVARD-priser i samtiskategorien er:

Samtidsmusikk, liten besetning:
· Øyvind Torvund for “Giants of jazz”.
· Sven Lyder Kahrs for “Ein Hauch um nichts”.
· Edvin Østergaard for “Ritus II”.

Samtidsmusikk, stor besetning:
· Eivind Buene for “Exposé/Intermezzo/Symposium”.
· Ragnhild Berstad for “Emutatio”.
· Henrik Hellstenius for “Theatre of sleep”.

TONO har delt ut EDVARD-priser årlig siden 1998. Formålet med prisene er å øke oppmerksomheten overfor norske komponister og tekstforfattere og alle de nye verk som skapes i ulike genre. EDVARD-prisen har i komponistmiljøet etablert seg som Norges høyeste utmerkelse for komponister, nettopp fordi den fokuserer på opphavsmannen og den skapende virksomhet.

Prisen deles ut under en konsert med Ardittikvartetten i Lindemansalen søndag 7. oktober.

Tidligere vinnere av årets Edvardpriser er Tungtvann (“populærmusikk, åpen klasse”), Geir Bøhren og Bent Aaserud (“komposisjon til annen kunstart”) og Paal-Helge Haugen (“tekst til musikk”).

Publisert:

Del: