Markerer 20 år og europeisk kulturhovedstad med verdensnavn: Wayne Shorter og Jan Garbarek til MaiJazz 2008.

Jan Garbarek 2 2004 (Foto: musicolog.com/garbarek)

— To av jazzens aller største saksofonister – Jan Garbarek og Wayne Shorter – kommer til MaiJazz i Stavanger med sine band i mai 2008. På hver sin måte har de vært med på å definere nye retninger for jazzens utvikling gjennom flere tiår, melder en lykkelig arrangør av MaiJazz.

Wayne Shorter Quartet åpner MaiJazz sin jubileumsfestival tirsdag 6. mai mens Jan Garbarek Group står for avslutningen seks dager senere søndag 11. mai.

Om artistene sier MaiJazz:

”Med sin distinkte tone har Jan Garbarek skapt sitt særegne musikalske uttrykk som han stadig fortsetter å utvikle. Hans evne til å skape nye musikalske former på tvers av jazz, folketoner og klassisk musikk har brakt ham helt i fremste rekke innen jazzen på verdensbasis. Verden over strømmer publikum til konserthus og katedraler for å høre Garbarek. Konserten med Jan Garbarek Group i IMI-Forum i Stavanger blir den ene av kun to konserter som saksofonisten planlegger i hjemlandet det kommende året. Jan Garbarek gjester MaiJazz for sjette gang, og hver gang har konsertene blitt utsolgt. Den seneste utgaven av Jan Garbarek Group har et friskt og lekende, rytmisk uttrykk som har høstet ovasjoner på tidligere konserter internasjonalt.”

Line up: Jan Garbarek- saksofoner, Yuri Souza – bass, Rainer Brüninghaus og Manu Katché – trommer/perkusjon.

”Wayne Shorter runder 75 år i 2008. Det vil den vitale jazzlegenden markere med jubileumsturne hvor MaiJazz er foreløpig det eneste norske stoppestedet som er valgt for hans turne. Gjennom hele sin karriere har Shorter påvirket utviklingen innen jazzen. For å nevne noe: Han bidro til å gi Art Blakey’s Jazz Messengers en ny dimensjon på 50-tallet. Han var senere med på å forme uttrykket til Miles Davis’ kvintett på 60-tallet. Sammen med Joe Zawinul som døde tidligere i år, var Shorter med på å etablere Weather Report på 70-tallet.”

Line up: Wayne Shorter- saksofoner, Danilo Perez – piano, John Patitucci – bass og Brian Blade – trommer

— Vi er stolte over å kunne presentere disse flotte jazzmusikerne i et år hvor Stavanger har status som europeisk kulturhovedstad, samtidig som MaiJazz markerer sin 20. festival, sier festivalsjef Per Hasse Andersen.

— Ved å tilby verdenskjente artister som dette, gir vi festivalen et ekstra løft som vi håper og tror at byen og vårt publikum vet å sette pris på. Samtidig vil vi fortsette å by på nye og spennende navn både fra norsk og internasjonal jazzscene i 2008 og årene som følger, sier Andersen.

MaiJazz arrangeres fra 6.-11. mai 2008. Se maijazz.no for ytterligere info.

Publisert:

Del: