Motorpsychos framføring av musikken fra dobbelcd-en Timothy’s Monster blir konserten som avslutter årets utgave av festivalen i Middelalderparken lørdag 14. august.

© Carl Kristian Johansen

I vår ble publikum oppfordret av Øyafestivalen til å stemme fram hvilket av sine mange album Motorpsycho skulle fremføre på festivalen. Resultatet viste ikke overraskende at det var Timothy’s Monster fra 1994 som fikk flest stemmer. Albumet Demon Box, som kom året før, fikk nest flest stemmer.

Ifølge festivalen kommer Motorpsycho til å stå for den siste konserten lørdag 14. august. Tidligere har Øya booket artister som Paul Weller, Tony Allen, Lillebjørn Nilsen og Local Natives til samme dag.

Timothy’s Monster representerer Motorpsychos gjennombrudd i forhold til et europeisk publikum, som bassist Bent Sæther fortalte Ballade i mars. Albumet består av 16 låter som til sammen utgjør 97 minutter med musikk, og ble sluppet på markedet som trippel LP-boks og dobbelt CD.
Motorpsycho spilte også på Øyafestivalen i 2006 og bandet har i år gitt ut trippelalbumet Heavy Metal Fruit og vært på turné med Supersilent.

Øyafestivalen er i ferd med å spikre siste del av programmet. Flere artister vil i følge arrangørene bli offentliggjort til neste uke.

Mer informasjon om Timothy’s Monster finnes i denne saken.

En lengre bakgrunnssak om Motorpsycho kan leses i artikkelen Et midtnorsk post-hippie bohemia.

Publisert:

Del: