Ikke før er Devil Dolls-festivalen over, så er det duket for Back To Girls Party i Storm P på Smuget i Oslo. På scenen finner du Mensen, Venke Fuzz og Memo. Både Mensen og Venke Fuzz har flere utgivelser bak seg, og har i lenger tid vært med på å representere den nye jentebølgen i norsk rock.

Venke Fuzz

Det er Artistfarmen som er arrangør av “Back To Girls”-partyene – i nokså nært samarbeid med AKKS. I september samlet Artistfarmen for første gang fem av det de anså som de beste, såkalte jentegruppene i Oslo, og fikk straks en suksess på hendene med rundt 350 betalende tilskuere. Gruppene på scenen var Fake, Xpancion, Coax, The Pumps og Emalion, og det ryktes at både plateselskaper, managere og bookingbyråer dukket opp mannsterke – kanskje først og fremst for å sjekke ut Fake, som det siste året har tilbragt mye tid i musikkmiljøet i USA.

Fremover ønsker Artistfarmen å arrangere Back To Girls Party seks ganger i året. Til nå har man kun satset på band fra Oslo og de nærliggende kommunene, men de håper etter hvert også kunne hente inn band fra Trondheim, Bergen, Stavanger og Tromsø. Litt av formålet med arrangementene er også å skaffe artistene oppmerksomhet fra presse, radioer og media forøvrig.

På “Back To Girls Party ll” har Artistfarmen igjen samlet tre av det de omtaler som de tøffeste gruppene i Oslo. Mensen spiller aggresiv storbyrock, og er for tiden ute med sitt første album, som har fått tittelen “Delusions Of Grandeur”. De har tidligere gitt ut syvtommere i både Spania, Norge og USA. Venke Fuzz har holdt det gående på byens rockescener siden 1996, og har nylig gitt ut en syvspors CD. Før var de et rent pønkband, men med tiden har de blitt mer rocka i kantene. Memo er et mer ubeskrevet blad, og anført av vokalist Alexandra Bråthen spiller de egetprodusert poprock-materiale.

Artistfarmen uttrykker ellers sin tilfredshet med at Smuget med dette går nye veier, og også slipper til den nye genrasjonen rockeband på sine scener. Tirsdagkveldens konferansier er Christian Bjerkaas.

Dørene åpnes kl. 20.00, og det er 18 års aldergrense. Billettene koster kroner 50,-.

Tirsdag morgen fikk Ballade inn en melding om at Mensen måtte melde forfall fra konserten. Erstatter blir Jane fra Skien, som har platekontrakt med Universal Music, og som du kan lese mer om her.

Publisert:

Del: