Dagsavisens musikkredaksjon Nye Takter har meislet ut en norsk ”platekanon”. De har nå kåret de 30 beste platene gjennom tidene. Listen presenteres i tre bolker, med oppstart i dagens avis.

Thomas Dybdahl 2007 s/v m/gitar

I sommer er det 30 år siden musikkavisen Nye Takter kom ut for første gang. Dette markerer redaksjonen med å kåre tidenes beste norske plater.

Dagsavisen/Nye Takters hovedanmeldere har satt opp sin definitive liste over de 30 beste norske albumene gjennom tidene. Listen presenteres i tre omganger, i tirsdagsutgaven av Dagsavisen fra og med i dag.

— Gjennom alle disse 30 årene har Nye Takter vist et særlig ansvar for den norske musikken, i tider hvor andre medier har vært mer opptatt av internasjonale stjerners klær, hårsveiser og kjærester. Nå på 2000-tallet er vi inne i en gullalder for norsk musikk, både kunstnerisk og kommersielt. Da føles det naturlig å oppsummere 30 år med Nye Takter ved å kåre tidenes 30 beste norske plater, skriver redaksjonen ved musikksjef Bernt Erik Pedersen, nestor Geir Rakvaag og kultursjef Mode Steinkjer.

I dagens utgave av Dagsavisen (og på hjemmesidene til Nye Takter) er det i dag mulig å få med første del av kåringen, fra #30-21. Her heter det blant annet at Thomas Dybdahl står for ”tiårets sterkeste norske debut” og et heller glemt band fra Stavanger har sneket seg inn på listen. Første del av denne og redaksjonens vurderinger finnes her.

Nye Takters 30-års jubileum vil markeres videre utover høsten, og det legges opp til flere arrangementer i den sammenheng.

Publisert:

Del: