Fiolinisten fra Nedre Eiker er den nest yngste som har mottat stipendet, som i år er på 100 000 kroner.

Katinka Nilssen Foto: Tom Henning Bratlie

Ticon Musikkstipend ble opprettet i 1997. Stipend gis til en ung, lovende musiker eller sanger fra Buskerud. Det kan benyttes til utdannelse og/eller anskaffelse av instrument. Stipendbeløp er i år økt til 100.000 kroner, fra 75 000 tidligere år.

Årets mottaker er fiolinisten Katinka Nilssen fra Nedre Eiker.

– Et slikt stipend motiverer til å fortsette, til å stå på videre. Og jeg må takke mine lærere ved Barratt Due; Sigyn Fossnes og Alf Richard Kragerud, som har løftet meg helt fra starten, uten gode støttespillere er det så mye vanskeligere, sier Nilssen til Dagsavisen Fremtiden.

Nilsen begynte med fiolinundervisning som fireåring, og har tidligere blitt tildelt stipender og priser både nasjonalt og internasjonalt. Hun holder til daglig på med bacheolor-grad ved Barrat Due Institutt. Hun er den nest yngste som har mottatt stipendet.

Fagjuryen har bestått Ruth Ødegaard, avdelingsleder ved St. Hallvard videregående skole, og dirigent og fiolinist Per Kristian Skalstad. Ticon som står bak stipendet er et eiendsomutviklingsselskap med røtter i Drammen.

Publisert:

Del: