Albumet Blue Sky, som ble gitt ut i Norge i 2006, har kommet på syvende plass på listen over årets album (2007) i det engelske magasinet Jazzwise.

The Core_2007

Blue Sky er det andre albumet til The Core, og fulgte Vision som også ble sluppet på Jon Klettes Jazzaway Records i 2004.

På Blue Sky er kvartetten, som består av Espen Aalberg (trommer), Kjetil Møster (saksofon), Erlend Slettevoll (piano) og Steinar Raknes (bass), utvidet med gitarist Nils Olav Johansen.

The Core har sluppet hele tre album i Norge i 2007.

The Indian Core, kvartetten utvidet med tre indiske musikere, slapp et album på Grappa i vår. Grappa følger nå opp den utgivelsen med Bergen Big Band featuring The Core – Meditations on Coltrane, som er et liveopptak fra Nattjazz i mai. Det er Vidar Johansen som står bak nye arrangementer av de fem sporene på John Coltranes album Meditations fra 1965.

2007 har i stor grad vært et Coltrane-år for The Core.

— Vi har traktet etter det indiske en stund, det er den Coltrane-lyden vi var ute etter. Det er på en måte bakgrunnen for at vi har gjort dette prosjektet, sa Espen Aalberg om The Indian Core-prosjektet i mars i år.

The Core har nesten utelukkende gitt ut plater med utvidet besetning siden de debuterte med Vision.

Årets tredje album for kvartetten er Office Essentials, og utgjør unntaket. Office Essentials er gitt ut helt nylig på Jazzland Acoustic, og er det første siden Vision der de opptrer som i den opprinnelige line-up’en.

Blue Sky, for oss fjorårets plate, har altså havnet på syvende plass i Jazzwise sin kåring over de beste albumene fra 2007.

Dette er 10 på topp for Jazzwise i 2007:

1. Empirical: Empirical (Destin-e)
2. Maria Schneider: Sky Blue (ArtistShare)
3. EST: Live in Hamburg (ACT)
4. Michael Brecker: Pilgrimage (Emarcy)
5. Robert Wyatt: Comicopera (Domino)
6. Wynton Marsalis: From the Plantation to the Penitentiary ( Blue Note)
7. The Core: Blue sky (Jazzaway)
8. Gwilum Simcock: Perception (Basho)
9. Viljay Iver / Rudresh Mahantappa: Raw materials (Pi)
10. Gilad Atzmon: Refuge (Enja)

Publisert:

Del: