Strømmetjenesten vil fra nyttår ikke lenger være inkludert i Canal Digital-pakken.

Dagens Næringsliv (DN) melder mandag at Tidals mangeårige støttespiller Telenor har sagt opp avtalen med strømmetjenesten i Norge. Strømmetjenesten kan dermed miste mange kunder som frem til nå har hatt tilbud om en gratis-versjon gjennom tv-distributøren.

– Det er riktig at vi ikke fornyer avtalen med Tidal med virkning fra 7. januar 2018. Vi ser at kundene primært etterspør andre ting. Tidal er en super tjeneste, men er mest brukt via mobil. Tv-kundene våre etterspør film, tv-serier og attraktiv sport, sier pressekontakt Magnus Line i Telenor Norge, til DN.

Telenor inngikk samarbeid med Tidal så langt tilbake som i 2010. Den gang het tjenesten Wimp, var norsk og hadde hovedkontor i Oslo. Her ligger fortsatt kontoret, men strømmetjenesten eies nå av den amerikanse artisten Jay Z, samt en rekke andre større artister og telekom-selskapet Sprint.

Hvor mange som faktisk har benyttet seg av tilbudet gjennom Canal Digital vil Telenor ikke oppgi, men etter det DN erfarer skal det dreie seg om rundt 100 000 abonnenter. For å forsøke beholde flest mulig av disse tilbyr Tidal nå gratis abonnenment frem til april for Canal Digital-brukerne.

Publisert:

Del: