Det er igjen klart for Norsk jazzforums sommerkurs i jazzimprovisasjon. Kurset avholdes på Agder Folkehøgskole i Søgne utenfor Kristiansand i perioden 29. juli til 5. august. Skolen har i flere år vært vertskap for kurset, som har vært arrangert siden 1979.

Norsk Jazzforum_logo07

I år er det 72 deltagere på kurset. Unge talenter og glade amatører vil i løpet av kurset få undervisning i samspill og hovedinstrumentet, jazzhistorie og jazzteori. Årets instruktører er den danske vokalisten Trine Lise Væring, Eirik Hegdal (saksofon), Eckhardt Bauer (trompet), Hans Mathisen (gitar), Frode Berg (bass), Thomas Strønen (trommer), Håvard Wiik (piano) og Reino Ilkema skal undervise i jazzhistorie.

Knut Værnes (gitar) og Torgrim Sollid (trompet) har, i tillegg til å være instruktører, det faglig ansvaret.

Kurset er en av jazzforums viktigste arenaer for både den generelle tilveksten til miljøet og rekrutteringen til de profesjonelle musikernes rekker. Deltakerne på kurset kommer fra hele landet og er i alle aldre. Noen har ambisjoner om en profesjonell karriere, mens andre vil utvikle hobbyen sin flere skritt videre. De kunstneriske og pedagogiske suksessene gjennom disse årene har vært mange. Dette bekreftes ikke minst av at musikere som Sidsel Endresen, Audun Kleive, Frode Alnæs, Christian Wallumrød, Live Maria Roggen og mange flere har startet sin karriere nettopp her.

Norsk jazzforums sommerkurs i jazzimprovisasjon er støttet av Musikkverkstedordningen.

Dette ifølge en pressemelding.

Norsk jazzforum er en interesseorganisasjon som samler det norske jazzmiljøet. Organisasjonen har profesjonelle jazzmusikere, jazzklubber, storband, jazzfestivaler og regionale jazzsentra som medlemmer. Norsk jazzforums primære mål er å bidra til at jazz spres til et bredest mulig publikum i Norge, markere norsk jazz nasjonalt og internasjonalt, samt jobbe for økte bevilgninger til norsk jazz.

Publisert:

Del: