Musikkhøgskolens symfoniorkester spiller lørdag 14. oktober kl. 15.00 Tan Duns store visuelle konsert “The Map”, for cello, video og symfoniorkester. Det loves en spektakulær konsert som rammes inn av Arne Nordheims “Magma” og vinnerverket fra Concours Griegs komponistkonkurranse “Divergences synthétiques”

Tan Dun

Den kinesiske komponisten Tan Dun er i dag en ettertraktet og spennenede samtidskomponist, som tar i bruk både østlige og vestlige tradisjoner sammen med mutimedia. Hans verker spilles på ledende scener verden over, og nye verker bestilles av de største orkestre og operahus.

The Map
Musikk konsept og video av Tan Dun er basert på hans musikalske forskning på Tujia, Miao, and Dong, tre aboriginale og etniske mioritetslandsbyer i provinsen Xiangxi.

“Stykket er dedikert til Yo-Yo Ma og mine Xiangxi landbybeboere, for å ha oppdaget det usyynlige kartet av ulike tidespoker og kulturer”, skriver Tan Dun om verket selv.

Verket hade verdenspremiere i Boston med Yo-Yo Ma på cello og med Tan Dun selv på dirigentpodiet. The Map har norsk premiere lørdag i Lindemansalen med Bjarte Engeset som dirigent, diplomstudent Hannah Weber er cellosolist og med Davey Frankels videovisualiseringer.

På konserten vil det også bli mulig å høre Arne Nordhems Magma fra 1988, skrevet for 100-års jubileet til Concertgebouw orkestret i Amsterdam, og en verdenspremiere av Maximilian C. Jehuda Ewert.

Lørdag 14. oktober kl. 15: Lindemansalen
Arne Nordheim: Magma (1988)
Tan Dun: The Map for cello, orkester og video (2003)

Maximilian C. Jehuda Ewert: Divergences synthétiques (vinnerverk i Grieg Concours komposisjonskonkurranse) (urframførelse)

Musikkhøgskolens symfoniorkester
Bjarte Engeset, dirigent
Håkon Nystedt, dirigent (Magma)
Hannah Weber, cello

Ignas Krunglevicius, video visualiseringer
Rolf Christian Egseth, lysdesign

Publisert:

Del: