Supersilent og Motorpsycho smelter sammen og drar på turné i mars.

Motorpsycho og Supersilent, © Anja Basma

Motorpsycho har eksistert i 20 år, mens Supersilent akkurat har bikket 10. Fellesnevneren for disse er Helge Sten. Han var en sentral del av Motorpsychos albumproduksjon fra viktige Demon Box (1993) via Timothy’s Monster (1994) og helt fram til i dag. I 1997 kom Sten inn fra sidelinjen og dannet Supersilent sammen med det som en gang var trioen Veslefrekk med Arve Henriksen, Jarle Vespestad og Ståle Storløkken.

Bandene gjorde en konsert sammen under Supersilents 10-årsfeiring på Blå i 2008. Da hadde ikke Motorpsycho trommeslager. Samarbeidet gav såpass mersmak at de vil utvikle det videre, og det er Rikskonsertene som har tatt på seg ansvaret å formidle dette til det norske folk.

Rikskonsertene skriver at ” dette vil spenne fra Supersilent sitt vare og søkende utrykk til Motorpsychos fengende, melodiske og hardslående univers. (…)Her er det bare å skyve vinglass og telys til side for dette kommer til å bli en sjelsettende opplevelse enten du bor i kollektiv på Svartlamoen, blokk på Romsås eller villa i Tromsdalen.”

Produktive Motorpsycho har en lang rekke album bak seg, og deres siste album ”Child of the Future” ble sluppet på Rune Grammofon i sommer som eksklusiv vinylutgivelse. Bandet kommer med et nytt album i midten av januar der tittelen er ”Heavy Metal Fruit”. Bandet er kjent for å ha vært innom flere faser der de har trukket inn jazz- og støyelementer i sin musikk. Bandets kreative røtter ligger i rock fra fasen rundt 1970, og de har vippet mot progressiv rock, punk, metal, med en forkjærlighet for tung, bluesaktig og groovy rock med psykedelisk preg. Motorpsycho har gjort samarbeid med band fra jazzsegmentet tidligere, blant annet på Kongsberg Jazzfestival i 1995 med The Source, og på albumet In the Fishtank 10 med Jaga Jazzist i 2003.

Supersilent gir også ut sine album på Rune Grammofon, og kom på banen i år med utgivelse nr. 9. Bandet mistet før det sin mangeårige trommeslager Jarle Vespestad, noe som resulterte i at innspillingen av 9 ble foretatt på orgler. Arve Henriksen bidro på Motorpsychos innspilling Let Them Eat Cake i 2000. Supersilent er et improvisasjonsbasert band, og debuterte med trippelalbumet 1-3 i 1998.

Dette er turnéruten:
12.03 – Union Scene, Drammen
13.03 – Støperiet, Tønsberg,
14.03 – Blå Grotte, Fredrikstad
16.03 – Studenthuset Rokken, Volda
17.03 – Oppdal kulturhus
18.03 – Bjugn kulturhus
19.03 – Dampsaga, Steinkjer
20.03 – Verkstedhallen, Trondheim
22.03 – Arendal jazzklubb
23.03 – Folken, Stavanger
24.03 – Festiviteten Konserthus, Haugesund
25.03 – Meieriet, Sogndal
26.03 – Vossa Jazz, Vossasalen
27.03 – Rockefeller, Oslo
28.03 – Lillestrøm Kultursenter, Stjernesalen

Publisert:

Del: