Norges musikkhøgskole arrangerer opp mot 300 konserter hvert eneste år. De fleste er gratis og blir holdt av studenter. Bare denne uken stod Rachmaninov, Sørafrikanskjazz, folkemusikk og gjenskaping av Miles Davis´ klassiske Birth of the cool-innspilling på programmet.

Selv om mange konserter er gratis er det sjelden trangt om plassen, forteller kommunikasjonssjef på Norges musikkhøgskole, Anders Eggen.

–Det er nesten så vi burde begynne å ta betalt, kanskje det kommer flere da. Folk er kanskje ikke klar over at selv om dette er student- og eksamenskonserter, så er nivået på elevene fra masterutdanningen her svært høyt, sier han.

Den kjente trompetisten Tine Thing Helseth er en av de mer profilerte studentene på masterlinjen på musikkhøgskolen. Hun holder konsert på høyskolen 13. mars.

En av skolens ansatte, Joakim Anselmby, holder lanseringskonsert onsdag kveld.

Leder for høyskolens formidlingsutvalg, Kjell Tore Innervik, mener studentkonsertene er en veldig spesiell musikalsk opplevelse.

— Studentene har en helt egen energi og entusiasme på scenen, som gjør det morsomt å se og høre på, mener Innervik.

Nye konsepter
Norges musikkhøgskole planlegger en omlegging av konserttilbudet sitt.

— Vi vil presentere musikken proffere i salen, ha tydeligere serier og flere gjennomtenkte konsepter. Målet er å ha konsepter og konserter som appellerer til publikum og som samtidig gjenspeiler skolen som utdanningsinstitusjon, sier han. Dette er jo først og fremst en høyskole og ikke noe konserthus, men vi vil jo markedsføre dette allikevel, sier Anders Eggen.

Innervik håper skolen vil ha et enda bedre konsertilbud neste semester.

— Nå skal vi revitalisere og gjøre konsertene til en enda bedre arena for studentene, sier han. Alle som studerer musikk og har ambisjoner om å bli en profesjonell utøver vet at primæraktiviteten er å opptre for publikum. Fremover skal vi derfor prøve å legge til rette for at studentene kommer enda mere ut på byen og møter publikum, utdyper han.

NMHs konsertprogram på nettet.

Festivaler
I månedene som kommer er det flere ting å glede seg over i det rike konsertprogrammet til Norges musikkhøgskole. I slutten av februar er det Skandinaviske slagverkdager, med konserter av elever og lærere fra både Norge, Sverige og Danmark. Deretter er det klart for Vinterlydfestivalen, som er en gratisfestival med ti ulike konserter.

–Måten vi jobber med festivalene på er nok litt annerledes enn ved de ordniære konsertene, forteller Eggen. Her prøver vi å lage konsepter og planer først, for så å fylle arrangementene med artister, sier han. Vi gjør dette for å prøve å lage et mer helhetlig inntrykk.

Publisert:

Del: