Sandvika Storbandfestival har inngått et samarbeid med Norsk Mustang Club, Under festivalen skal musikerne cruises opp på scenen på elegant vis. Festivalsjef Inga Woie ønsket å blåse nytt liv i kjedelige sceneskift.

Ford Mustang (Sandvika Storbandfestival, 2007)

— Mustang har sjel, storband og jazz har sjel, KLART vi stiller, svarte Lars-Petter Kolkind kontant, da festivalsjef Inga Woie i Sandvika Storbandfestival tok kontakt med en ganske spesiell forespørsel: Kunne klubben tenke seg å cruise musikerne opp på scenen, hver time, under storbandfestivalen i Sandvika?

Kolkind, leder for de 1200 medlemmene i Norsk Mustang Club, tok raskt utfordringen på klubbens vegne. På under ett døgn var sjåførstaben, med biler og eiere på plass.

Rått parti

Sammen med scener fra Månefestivalen i Fredrikstad, skal den amerikanske Mustangen dermed danne rammen rundt de mange konsertene som forgår i Sandvika 14 -16 juni.

— Scenen er rå, Mustangen er rå og hele 15 storbandkonserter utgjør et rått parti, sier festivalsjef Inga Woie henrykt:

— Så vidt vi kjenner til, så har ikke storband blitt cruiset på noen scene før. Jeg tipper at de færreste har noen gang opplevd å spille på en slik fantastisk scene som vi har hentet inn med mannskap fra Månefestivalen, legger hun til.

Med dette ønsker festivalen å synliggjøre seg som en spennende og uforutsigbar festival:

— Samarbeidet med Norsk Mustang Club vil visualisere festivalen i bybildet og dekke transportbehov på en ny og elegant måte. Dette samarbeidet er unikt og understreker to organisasjoner som sammen tør gå nye veier i sin tenking.

— Vi tenkte på det faktum at sceneskift er ganske kjedelige, det stopper liksom bare opp. Derfor begynte vi å jakte på AmCar-klubber som var villige til å ta på seg et slikt type oppdrag. Jeg gleder meg som en unge til å se ansiktet på publikum når disse kortesjene skal tikke og gå i Sandvika, sier Woie til slutt.

Første kjøreturen er det Beat-it og Sjøholmen Storband som får. Det skjer fredag ettermiddag 15 juni, henholdsvis kl 14.30 og 15.30.

Sandvika Storbandfestival arrangeres 14. – 16. juni. Mer om festivalen på deres hjemmesider.

Publisert:

Del: