Ruben Sverre Gjertsen og Mira Thiruchelvam fikk pris, mens Mari Kvien Brunvoll fikk stipend av Bergen kommune.

Mira Thiruchelvam spilte med sitt band 9 grader nord under byLarm, © Boris Danielsen / by:Larm

Bergen kommune delte torsdag ut en rekke priser og arbeidsstipend.

Årets kunstnerpris gikk til komponist Ruben Sverre Gjertsen. Prisen er på 100.000
– Som stipendiat, forsker og nå lærer på Griegakademiet har Ruben Sverre Gjertsen over en lengre periode bidratt til å drive komposisjonsyrket og kunsten i Bergen videre og til nye og internasjonale nivå, sa kulturbyråd Julie Andersland da hun delte ut prisen, følge kommunens nettside.

Talentpris
Mira Thiruchelvam fikk Talentprisen, som er på 15 000 kroner
Hun ble med i Fargespill i 2013, og spiller fremdeles i bandet. I tillegg er hun låtskriver og musiker i bandet “9 grader nord”.

I juryens begrunnelse heter det:

“Mira Thiruchelvam er en ung og lovende låtskriver og musiker, med hovedinstrument bambusfløyte og sang. Med aner fra Sri Lanka, har hun stor kunnskap om sin tamilske kulturarv, og utøver denne i mange forskjellige musikalske uttrykk, heter det i juryens begrunnelse.”

Arbeidsstipend
Bergen kommune er den eneste kommunen i landet som deler ut flere arbeidsstipend. Stipendene er på 200.000 kroner, skal gi ifølge kommunen gi særlig kvalifiserte kunstnere anledning til faglig fordypning, forskning og produksjon over en lengre tidsperiode. Ett av de fire stipendene gikk til sanger Mari Kvien Brunvoll

Publisert:

Del: