Raknes tar opp hansken etter Per Zaussis improaftener på Belleville. Hver mandag i oktober samler han et nytt lag med musikere.

Steinar Raknes (Foto: Norsk jazzforum)

Steinar Raknes er session-vert på Belleville i oktober, og har satt opp fire ulike mandagskvelder med utgangspunkt i egne ensembler.

Til nå i karrieren har han arbeidet med storheter som Michael Brecker, Chick Corea, Steve Grossman, Per ”Texas” Johanson, Doug Raney, Marilyn Mazur og James Carter.

Siden studiene i Trondheim på slutten av 90-tallet har Raknes vært en markant skikkelse innen norsk jazz, med band som Urban Connection, The Core, Shagma og Vindaloo. Det fra disse ensemblene han nå har sydd sammen Steinar Raknes Sessions på Belleville:

Mandag 8. oktober:
JØRGEN MATHIESEN – saksofon
ESPEN AALBERG – trommer
STEINAR RAKNES – bass

Raknes følger opp med et av sine faste band den andre mandagen. Mathiesen og Aalberg spiller sammen med Raknes i den spennende trioen Shagma og sammen dyrker de den amerikanske 60-talls groovejazzen, med musikere som Coltrane og Dolphy som inspirasjonskilder.

Mandag 15. oktober:
ERLEND SLETTEVOLL – piano
HÅKON MJÅSET JOHANSEN – trommer
STEINAR RAKNES – bass

Raknes tar med seg nok et The Core-medlem den tredje mandagen, den dyktige pianisten Erlend Slettevoll. I tillegg er Raknes’ gode kollega Mjåset Johansen med igjen.

Mandag 22. oktober:
FRODE NYMO – saksofoner
RUNE “STERNKLANG” BRØNDBO – tangenter, elektronikk
ERIK NYLANDER – trommer
STEINAR RAKNES – bass

Raknes har satt sammen nok en nytt ensemble for den siste sessionen i oktober. Med utgangspunkt i Urban Connection, han har med seg altsaksofonist Frode Nymo. I tillegg har Raknes med seg Erik Nylander fra Ola Kvenberg Trio på trommer, og Rune Brøndbo på tangenter og elektronikk, kjent fra sitt eget soloprosjekt Sternklang og som sentral klangmaker i Wibutee. Bylyder, klubbmusikk og groovejazz på en gang.

Raknes startet sine sessions den 1. oktober, da med Ola Kvernberg, John Pål Inderberg og Håkon Mjåset Johansen med på laget.

Det er Norsk Jazzforum som melder om dette.

Publisert:

Del: