Magasinet Opernwelt har kåret norske Stefan Herheim til årets regissør. Snart kan du igjen oppleve hans Julius Cæsar i Den Norske Opera.

Stefan Herheim, fra www.ooe.gv.at

Tyske Opernwelt, som regnes blant verdens mest anerkjente operamagasin, tildeler Herheim denne æren i sin årbok for 2007.

I kåringen har de lagt spesielt vekt på hans regioppgave med Mozarts Don Giovanni ved Aalto-Theater i Essen i 2006. Herheim har tidligere gjort seg sterkt internasjonalt bemerket med Mozarts Borførelsen fra Seraillet i Essen og Salzburg, Mozarts Così fan tutte i Stockholm, Puccinis Madama Butterfly i Stockholm, Verdis Don Carlos og Skjebnens makt i Linz og Berlin og Bizets Carmen i Graz.

3. november er det sesongpremiere i Den Norske Opera på Händels Julius Cæsar, i Stefan Herheims regi.

”En nasjonal sensasjon som gjør krav av alle betydninger av ordet fantastisk!”, skrev Dagsavisen etter premieren i 2005. Svenske Dagens Nyheter mente at Herheim ”har lyckats levendegöra barockoperaens innersta nervtrådar. Det är rikt på innfall og rejält med galenskap, men utan att tappa känslan for allvar”.

Den Norske Opera setter opp åtte forestillinger av Julius Cæsar, fram til 23. november. Nå som i 2005 gjør Birgitte Christensen rollen som Kleopatra. Ny i denne oppsetningen som Julius Cæsar er Franco Fagioli, som i 2003 gikk til topps i den anerkjente konkurransen ”Neue Stimmen”. Ny på laget er også norske Tuva Semmingsen i rollen som Sextus og new-zealandske David Hansen som Ptolemaois.

Musikalsk leder er som sist Den Norske Operas 1. gjestedirigent Rinaldo Allessandrini.

Våren 2010 vil Stefan Herheim komme tilbake til Operaen i Bjørvika, som regissør av en ny oppsetning av Wagners Tannhäuser.

Det er Den Norske Opera som melder dette.

Publisert:

Del: