Interesseorganisasjonen Norsk Jazzforum deler årlig ut prisen for Årets Jazzklubb til en av sine medlemsklubber. Årets pris gikk til Stavanger Jazzforum som arrangerer de fleste av sine konserter i Hall Toll i Stavanger. Prisutdelingen fant sted før konserten med Hot Club de Norvege og Stian Carstensen.

Stian Carstensen - Trondheim Jazzfestival 2004

Tore Flesjø, daglig leder i Norsk Jazzforum , sa ved prisutdelingen at Stavanger Jazzforum har en god og gjennomført programpolitikk, og er flinke til å trekke inn internasjonale storartister i en ellers solid norsk profil.

I Norsk Jazzforums begrunnelse heter det blant annet:

” Stavanger jazzforum har lang tradisjon som formidlere av jazz i Norge. Den har i mange år vist at den har vilje til å ta tradisjonene innen jazzen på alvor, samtidig som klubben har hatt evnen til å presentere nye former for jazz. Gjennom sin programpolitikken ligger den godt i tiden.

Stavanger jazzforum – tidligere Stavanger musikkforum, har også vært initiativtaker til to av Stavangers festivaler; Maijazz som er én av de største og betydeligste festivaler i Norge i dag, samt en mindre – men ikke desto viktigere festival, Tradjazz Weekend.”

Urijazz og Horten Jazzklubb mottok fjorårets pris. Hjemmesidene til Stavanger Jazzforum finnes her. Informasjon om Norsk Jazzforum finnes på disse sidene.

Publisert:

Del: