Søndag markerer improvisasjonsensemblet SPUNK utgivelsen av sitt fjerde studioalbum, med konsert på Henie Onstad Kunstsenter.

SPUNK 2006 (Foto: Ann Iren Ødeby)

Albumet gis ut på Rune Grammofon som skriver følgende om “Kantarell”:

“Kollektiv friimprovisasjon er en krevende måte å lage musikk på: Fallgruvene er mange. SPUNK er oppmerksom på farene, og samtidig er de aldri redde for å ta med seg musikken til yttergrenser, enten de beveger seg ut i det ekstreme eller det subtile. SPUNK leker, på blodig alvor. Modige, noen ganger vittige, alltid våkne og med tydelig overbevisning.

SPUNKs fjerde studioalbum er kanskje det mest akustiskklingende album de har laget. Vi sier kanskje, fordi SPUNK alltid har vært mestre i å kombinere akustiske instrumenter med elektronikk, ofte på en slik måte at det er umulig å si hva som er hva.

SPUNK har mye til felles med et annet av Rune Grammofons hovednavn, Supersilent. Begge har holdt på i over 12 år som kvartetter (Supersilent ble nylig redusert til en trio) uten at medlemmer er byttet ut. Begge arbeider utelukkende med improvisert musikk, både live og på plate.”

”Kantarell” er produsert av SPUNK sammen med Sjur Miljeteig og Peder Kjellsby. SPUNK er Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (vokal, elektronikk, etc), Kristin Andersen (trompet, etc.), Hild Sofie Tafjord (horn, elektronikk, etc.), Lene Grenager (cello, etc.).

Konsert Søndag 10. mai kl. 14:00 på Henie Onstad Kunstsenter

Publisert:

Del: