Prisen ble delt under Eksamensfestivalen ved UiA i Kristandsand søndag.

Kelvin Foto: Martin Litwicki

Bandet Kelvin mottok søndag Sørlandets musikkpris, melder Uia.no

Sparebanken Sørs Musikkpris er på 75.000 kroner, og tildeles som et arbeidsstipend. Tilknytning til Sørlandet er en forutsetning for å få bli nominert.

Prisen ble delt ut under Eksamensfestivalen ved Universitet i Agder (UiA) ved søndag.

Kelvin ble etablert i 2014, av musikkstudenter ved Institutt for rytmisk musikk, UiA. Bandet består av vokalist Oda Ulvøy (25), Nicholas Oscar van Eck (24) gitar, Torstein Lauvvik Ørland (22) tangenter, Brynjar Blomvik (25), bass og Daniel Hinderaker (23) på trommer.

Les vårt intervju med vokalist Oda Ulvøy: Sjef over egen skjebne

I juryen satt Tellef Kvifte (professor i folkekunst, Høgskolen i Sørøst-Norge) Hilde Norbakken (vokallærer og lektor, UiA) Hans Bodin (programsjef, Kristiansand Symfoniorkester)​ og Per Anders Ropstad (sponsoransvarlig Sparebanken Sør).

Dette er deres begrunnelse:
“Sparebanken Sør Musikkpris for 2016 går til et svært hardtarbeidende band som tidlig utviste et tydelig konseptvalg. Musikerne fant hverandre som studenter ved UiA, og etablerte bandet i 2014. Gjennom omfattende turnevirksomhet, og utgivelser av singler og videoer har de markert seg nasjonalt. Medlemmene i bandet er svært dyktige musikere på hvert sitt instrument, og sammen har de funnet et sound og en klangbevissthet som gir dem en tydelig musikalsk profil. De tør å tenke og satse stort, og de leverer et helstøpt produkt.

Juryen ser et stort potensiale i bandet og var samstemt på valget.”

Publisert:

Del: