Sondre Lerche er, etter eksponeringen han har fått igjennom plata “Faces Down” og diverse vellykkede festivaljobber, blitt booket in som oppvarmer for irske singer/songwriter Gemma Hayes’ kommende Englandsturné. Lerche følger Hayes på ti konserter, fra Birmingham 29. september til Bristol 9. oktober, opplyser nrk.no igjennom NTB.

Sondre Lerche 2 (foto: Øyvind Holen)

Hayes ønsket seg en artist som kler hennes format og som kan opptre solo, og da falt valget på Sondre, skriver Lerches plateselskap. Dette passer utmerket med Lerches lansering av CD-en “Faces Down”, som slippes i England kommende mandag. Plata kom ut i Norge i fjor sommer, og har så langt solgt over 30.000 eksemplarer på hjemmemarkedet.

Samtidig får Lerche skamløs ros av musikkanalen MTV for sin opptreden på Roskilde-festivalen, der hans opptreden sammenliknes med Beck:

— Det du mangler i erfaring, kan du alltids kompensere for i form av energi, entusiasme og inderlighet. Men Sondre Lerche, som er bare 20 år gammel, trenger ikke å kompensere for noen ting. Da vi så ham på Roskildes hvite scene i år, kunne vi ikke annet enn å undres om han ikke hadde gjort annet enn å opptre siden han ble født. Han er ikke bare en overraskende moden personlighet og en dyktig live-musiker, han er en ekte entertainer (og danser!) av rang også, og det er lett å trekke paraleller mellom ham og Beck når du ser ham på scenen. Dette er sjarmerende, profesjonelt, idenskapelig – og ikke minst – underholdende”, skriver MTVs Niklas Wallenberg.

Sondre Lerche var, sammen med Röyksopp, Virgins nye europeiske storsatsinger i fjor. På Virgin-konsernets europeiske toppmøte i Wien ble det bestemt at Lerche i første omgang skulle markedsføres i Skandinavia, Frankrike, Italia og Holland. Nå er også England prioritert område for den unge trubaduren.

Lerche har for lengst innkassert flere gullplater for “Faces Down”, noe som til å begynne med overrrasket Virgin-ledelsen: – De opprinnelige salgsmålene våre er for lengst overgått, og det tar vi som en stor bonus. Samtidig smitter den type signaler til utlandet, og er nok en medvirkende årsak til at Sondre nå blir en av Europaprioritetene til Virgin.

Som sagt, så gjort. Lykke til, Sondre!

Publisert:

Del: