Søndag lanserer Det Norske Solistkor sin nye CD “Edvard Grieg Choir Music” på Norges musikkhøgskole. Tirsdag går turen til Troldhaugen hvor de markerer 100-årsdagen for Griegs død, og fra 6. september er koret på turné i Japan.

Det Norske Solistkor

Om CD-slipp og turne skriver Solistkoret følgende:

“Griegs musikk for kor er mangfoldig, fra lette “leilighetsverk” til mesterverkene i “Fire Salmer op.74”.

På den nye CD-en til Det Norske Solistkor har vi først og fremst valgt den tyngre delen av Griegs produksjon – stykker som dreier rundt tematikken liv og død, uoppfylt lengsel og livshjulets gang. I tillegg er naturlyrikken med, og et par gamle kjente godnattsanger signert Edvard Grieg.

For den observante lytter vil det også være noen overraskelser. I salmen “Guds sønn har gjort meg fri” fra op.74 har koret gått tilbake til Griegs originalmanus – både mht til toneart og noen endrede takter.

Trond Kverno har gjort en nydelig bearbeidelse av Margretes Vuggesang, og Våren kommer også i en ny bearbeidelse gjort av Grete Pedersen. Hun har også arrangert “I folketone” fra Griegs lyriske stykker”.

Lanseringsturne

I forbindelse med CD-utgivelsen gjør Det Norske Solistkor en stor turné med to konserter i Norge og 5 i Japan. Søndag 2. september blir det konsert på Norges musikkhøgskole, med pianist Einar Steen-Nøkleberg som gjest. Han vil fremføre verker av Stockhausen og Crumb. På Edvard Griegs dødsdag tirsdag 4. september fremfører Solistkoret med solist Bård Bratlie Griegs Fire salmer på Troldhaugen i Bergen. Fra 6. september er Solistkoret på tuné i Japan med konserter i Yokohama, Nagoya, Kyoto, Niigata og Kiuru.
På lanseringskonsertene fremføres også musikk av nyere årgang.

“På samme måte som Grieg internasjonalt regnes som Norges nasjonalkomponist er det samme tilfelle med Japans Tōru Takemitsu (1930 – 1996). Det er derfor naturlig at Solistkoret på sin Japan-turné presenterer begge disse komponistene. Takemitsu skrev stykket Wind Horse i perioden 1961-1966”, beretter koret om programmet.

Den nye CD-en er utgitt på BIS.

Publisert:

Del: