UDs reisestøtte til profesjonelle musikeres konserter i utlandet administreres av Musikkinformasjonssenteret. Tilskuddsordningen har som formål å yte støtte til reise- og oppholdskostnader i forbindelse med profesjonelle norske musikeres offentlige konserter i utlandet. Konsertene kan være enkeltstående begivenheter, turnéer eller festivalbesøk. Tilskuddsordningen omfatter alle sjangre og har i år en ramme på kr. 1.000.000.

Cato Salsa Experience Live (photo: Lena Anette Pedersen)

I forrige søkerunde fikk følgende artister støtte:

Dinosauric Futorobic, Kari Bremnes, Christian Wallumrød, Jon Anders Halvorsen, Duo HK2, Helge Kjekshus og Henning Kraggerud, St. Thomas, Flukt, Audun Kleive/Generator, Tord Gustavsen Trio, Dimmu Borgir, Salvatore, SPUNK, Atomic, Håkon Kornstad Trio, Thomas Dybdahl, Terje Isunget, Surferosa, Frode Haltli, Berg og Vatn, Ephemra, Urban Connection, Gluecifer, TrioVest, Cato Salsa Experience, Nils Økland, Jaga Jazzist, Jr. Ewing, Amulet, BIT20 Ensemble, Bugge Wesseltoft, Oslo Sinfonietta, Trio Mediæval, Kaizers Orchestra, Øystein Birkeland.

Utenriksdepartementets arbeid med presentasjon av norsk kultur i utlandet har et langsiktig perspektiv, og et hovedmål er å legge forholdene til rette for internasjonaliseringen av norsk kulturliv, og bl.a. bidra til at norske musikere kan delta aktivt på den internasjonale konsertarena.

Det inngår i Utenriksdepartementets strategi å samarbeide nært med fagmiljøet, og med virkning fra 2003 delegerte Utenriksdepartementet administrasjonen av støtteordningen for profesjonelle musikkprosjekter i utlandet til MIC. Musikkinformasjonssenterets rolle innen informasjon og profilering av norsk musikkliv i inn- og utland, har gjort senteret til en naturlig samarbeidspartner for Utenriksdepartementet.

Fagutvalget består for tiden av følgende personer: Hilde Bjørkum, Martin Revheim, Tore Flesjø, Helge Skansen, Gry Zakariassen, samt Eva Lous, som er rådgiver for Utenriksdepartementets avdeling for Presse, kultur og informasjon. Morten Walderhaug, som er direktør for Musikkinformasjonssenteret, er fagutvalgets leder.

Søknadsfrist er 1. mars. Mer informasjon om fremgangsmåten ved innlevering av søknad kan du finne på disse sidene hos MIC.

Publisert:

Del: