Den norske komponisten Ragnar Søderlind er composer in residence ved Fürstensaal Classix International Chamber Music Festival i Tyskland.

Ragnar Söderlind (Foto: Lisbeth Risnes, MIC)

Den internasjonale kammermusikkfestivalen, “Fürstensaal Classix”, ble grunnlagt i 2006 av pianist Oliver Triendl. Festivalen har siden funnet sted hver september måned i den sørlige bavariske byen Kempten – Tysklands eldste by.

20-25 solister og kammermusikere samt medlemer fra ledende orkestre i Europa arbeider gjennom åpne prøver og framføringer i Fürstensaal. Festivalprogrammet består av en blanding av høydepunkter fra kammermusikkrepretoaret, og mer sjeldne innslag I form av duper opp til nonetter og store ensembler.

Festivalen har også et fokus på samtidsmuskk, og har tidligere hatt som sine composers-in-residence Krzysztof Meyer (2007) og Nicolas Bacri (2008).

I 2009 er festivaltemaet 200-årsjubilanten Felix Mendelssohn Bartholdy samt musikk av skandinaviske komponister. Ragnar Søderlind er årets composer-in-residence og mellom verkene som blir presentert, finner vi urfremføringen av et nytt stykke for klarinett, piano og strykekvartett.

Festivalen går av stabelen 16.-20 september. Det fullstendige programmet finner du her.

Publisert:

Del: