Smalltown Supersound smeller fredag til med en ny såkalt “label night”, for første gang siden 10-års jubileueet for halvannet år siden. Denne gang presenterer Joakim Haugland sin nyeste artist, San Francisco- bandet Tussle. I tillegg spiller Mental Overdrive live, mens Kim Hiorthøy gjør sin eneste Oslo-konsert i år

Per Martinsen

Bak platespillerene denne frdag står Smalltown Supersound-grunnlegger Joakim Haugland, Per Martinsen og Bjørn Torske.

Tussle fra San Francisco er nyeste navn på Smalltown Supersound. Deres debutalbum “Kling Klang” slippes på labelen i september i Europa. Platen ble utgitt før jul i USA på Troubleman (Erase Erata, Black Dice) hvor den mottok gode kritikker. Tussle har turnert Europa med Zongamin, USA med Out Hud og Japan med Eye fra Boredoms. Bandet består av 2 trommeslagere, samt bassist og synth/elektronikk, og ble av det amerikanske magazinet Magnet beskrevet som et “mutant disco combo”.

Med “083”, som Dagbladet kåret til et av fjorårets beste norske album, signaliserte Per Martinsen at han var tilbake igjen med sitt Mental Overdriv- prosjekt. Siden sent 80-tall har Per Martinsen vært en av pionerene innen elektronisk musikk, såvel nasjonalt som internasjonalt. Hans semi-legendariske vinylutgivelser på R&S Records er nå ute på albumet «The Phuture That Never Happened». Mental Overdrive spilte også på årets Quart Festival, men dette er hans første Osl konsert siden utgivelsen av “083” – og hans eneste konsert i Oslo i år.

Kim Hiorthøyjobber for tiden med oppfølgeren til det kritikerroste albumet “Hei”. Som en liten pause i dette arbeidet kommer han til Smalltown Supersound-festen. Også Hiorthøy gjør sin eneste Oslo-konsertfor året denne kvelden, og har eller med seg en splitter ny tolvtommer i bagasjen.

Mer informasjon om Smalltown Supersound finner du på www.smalltownsupersound.com.

Du kan ellers lese mer om høstens program på Blå på denne lenken.

Publisert:

Del: