Høsten har vært preget av plateinnspilling, navneskifte og kontraktsforhandlinger med New York-baserte Vice Records. Men The Beautiful People, som nylig offentliggjorde sitt nye navn Sex Beat, legger kontraktsforslaget fra Vice på hylla i denne omgangen. I stedet har bandet inngått avtale med Smalltown Supersound om slippet av sitt kommende album.

Sex Beat 2006

Av Carl Kristian Johansen

Avtalen gjelder for Norge og det utenlandske markedet, og i tillegg til fullengderen planlegger Joakim Haugland i Smalltown Supersound flere Sex Beat-utgivelser på vinyl.

–Jeg kommer til å gi ut albumet til Sex Beat på Smalltown Supersound i mars. Det er også planen å lansere vinyl i 7″- og 12″-format på det utenlandske markedet fram mot internasjonal albumrelease til høsten. Dette for å bygge opp bandet i undergrunnen, og i Smalltowns internasjonale nettverk, sier Haugland.

Vice Records har blant annet Bloc Party, Boredoms og The Streets i stallen, og majorselskapet Atlantic Records som eier. Hva skjer med Vice og lanseringen av Sex Beat i utlandet?

–Albumet skal etter planen slippes i utlandet til høsten. Det kan fortsatt hende at det blir Vice Records, men der er ingenting avgjort enda. Kontraktsforslaget fra Vice er foreløpig lagt på hold, sier Haugland.

Vegard Waske i Bureau Storm er co-manager for Sex Beat, og har stått for forhandlingene med Vice Records.

–Vi var halvveis i gang med med forhandlingene, men vi valgte å stoppe inntil innspillingen er ferdig. Vi skal ta opp igjen dialogen med Vice når plata er ferdig i begynnelsen av februar. Vice hadde i utgangspunktet ingenting imot at vi laget en egen deal i Norge, sier Waske.

Hvorfor Smalltown Supersound, har de god nok distribusjon i forhold til at dere har Vice/Atlantic på hånden?

–Sex Beat passer godt inn i Smalltown Supersound. Vi kunne gått runden hos de største, men vi mener at Smalltown og distributøren VME har god nok distribusjon og nettverk. De er fullt ut kapable til å gjøre en god jobb. Dessuten er Smalltown en verdifull allianse, og vil være assosiert samarbeidspartner når vi skal ta opp igjen forhandlingene om utlandet, sier Waske.

Hvorfor vil du gi ut Sex Beat på Smalltown?

–Vi har stor grad like referanser og er helt på bølgelengde når det kommer til musikk. Da jeg fikk demo-tapene spilte jeg dem om og om igjen, jeg fikk det ikke ut av hodet. Jeg mener Sex Beat er i besittelse av et ekstremt originalt uttrykk. De lener seg på rockhistorien, men ligner ikke på så mye annet, sier Haugland.

Bandet måtte endre navn etter at deres originale navn allerede var i bruk. Sex Beat er navnet på en tidlig singel til bandet Gun Club som herjet på punkscenen i Los Angeles ved inngangen til 80-tallet. Det nye navnet er altså ladet med en god dose historie.

The Beautiful People vant Zoom-konkurransen i 2003, slapp to EP’er på selskapet Public Demand i 2004, og blir gjerne omtalt som en av ”by:Larm-vinnerne” 2005. På den kommende utgivelsen mener Haugland at navneskiftet til Sex Beat faller sammen med en utvikling av uttrykket.

–Albumet er spilt inn i studioet til Knut Schreiner med Anders Møller som tekniker, men de produserer det selv. Det er preget av en varm, analog lyd, på noen låter er det kun synth. Det har et kraut-aktig preg og kan minne om Neu! flere ganger, men det er samtidig melodiøst utenom det vanlige. Jeg har aldri hørt et norsk band med så bra låter, det finnes ingen dødpunkter. Låtmaterialet varierer mellom et catchy pop-preg og spor som er 12-13 minutter lange, sier Haugland.

Smalltown Supersound gir ut Jaga Jazzist i Norge, og har inngått avtale om bandets internasjonale lanseringer med London-labelen Ninja Tune. Vil det være aktuelt å inngå samme type avtale for Sex Beat?

–Det blir helt klart aktuelt å gjøre noe lignende, men med hvem er ikke klargjort enda. Vi skal finne ut av dette i løpet av våren, sier Joakim Haugland.

Publisert:

Del: