Grieg 07 har foretatt en oppsummering av 100 års markeringen av Edvard Griegs død.

Edvard Grieg ved klaveret

Grieg 07 har foretatt en oppsummering av 100 års markeringen av Edvard Griegs død.

Aksjeselskapet Grieg 07 ble stiftet av Bergen kommune i mai 2006 med det formål å initiere, koordinere og gjennomføre en nasjonal og internasjonal markering av 100 års minnet for Edvard Griegs død.

Den uttalte målsetningen for organisasjonen var å sikre og fornye interessen for hans musikk.

Når har Grieg 07 evaluert og oppsummert seg selv.

På organisasjonens hjemmeside hevder direktør i Grieg 07, Ragna Sofie Grung Moe, at ”bidragene fra både offentlige og private bidragsytere har gitt god avkastning – og at Grieg-markeringen 2007 viser at investering i nasjonale kulturjubiléer er god butikk, dersom de håndteres på rette måten.”

Videre skriver Grung Moe:
”Grieg 07 har fått være en motor, en koblerske, på den store møteplassen for aktører i markeringsåret for Edvard Grieg død. Sluttrapporten presenterer målsetting, innhold og resultat fra Grieg 07s ståsted. Det har vært stor og verdifull aktivitet i Grieg-året som vi ikke har kunnet inkludere.

Vi vet at Grieg-arven vil leve videre helt av seg selv, fordi engasjementet, affiniteten og kjærligheten til hans musikk lever evig. Vårt ansvar er å sikre at samtidens og fremtidens kunstnere får anledning til å oppleve det samme.”

Les sluttrapporten til Grieg 07 på deres hjemmesider, og om debattene om Grieg-markeringen i lenkene under.

Publisert:

Del: