Daglig leder Jan Lothe Eriksen har levert sin oppsigelse bare en måned etter at Riksscenen åpnet dørene for publikum.

Jan Lothe Eriksen har vært daglig leder av Riksscenen for nasjonal og internasjonal folkemusikk, joik og folkedans siden 2007. Det første spadetaket for byggingen av Riksscenens egne lokaler ble tatt sommeren 2008 i Schouskvartalet i Oslo, og dørene åpnet for konsertvirksomhet i januar i år.

Sist mandag leverte Lothe Eriksen sin oppsigelse.

— Jeg er sliten og orker ikke mer. Det har vært for mye motbakke og for lite nedoverbakke. Dette prosjektet har blitt for tungt og det ser ut til å bli noe annet enn det det ble lagt opp til, sier Lothe Eriksen.

Lothe Eriksen har i en lengre periode vært kritisk til det han mener er Kulturdepartementets alt for snevre bevilgninger til Riksscenen. For 2010 søkte Riksscenen om 25,9 millioner kroner, men fikk 18.

Det har betydd at Riksscenen har redusert aktiviteten kraftig i forhold til planlagt i åpningsåret, og den offisielle åpningen av det arrangementsklare bygget er utsatt til i høst.

— Kulturdepartementet har ikke fulgt opp det Stortinget har bedt om, er alt Lothe Eriksen ønsker å si om den økonomiske situasjonen nå.

Lothe Eriksen er allikevel optimist på vegne av Riksscenens framtid. Om de riktige folkene kommer inn.

— Bygget ser bra ut når vi får ryddet opp i noen småting. Med det tilfanget av utøvere er det fantastiske muligheter.

— Jeg har gjort det jeg kan gjøre. Nå får noen andre ta over dette og starte på ny frisk, sier han.

Les også:
Riksscenen kutter kraftig
- Riksscenen må brette opp ermene

Publisert:

Del: