V2 Records legger ned sitt norske kontor fra og med mandag 22. september. Norgesavdelingen har de siste årene fungert som en enkvinnesbedrift, og ble besluttet nedlagt, i og med at Camilla Slaattun Brauer har valgt å tiltre stillingen som Informasjonsleder i Norsk Jazzforum. I fremtiden vil det være V2s skandinaviske distribusjonselskap Bonnier Amigo som tar seg av promovering og markedsføring av V2s artister.

Katthult, 2003

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det er Espen Slapgård som vil være label-ansvarlig for V2. Slapgaard var tidligere ansatt ved MNW, som denne sommeren måtte kaste inn håndkleet, etter svært så røde tall ved hovedkontoret i Sverige.

Camilla Slaattun Brauer sier følgende i en kort kommentar:

— Etter ti spennende år i forskjellige plateselskap sier jeg takk for meg. Mange av dere vil jeg nok fortsatt ha kontakt med i min nye jobb. Alle dere andre vil jeg takke for et fint samarbeid i årene som har gått.

V2 Records har en rekke kjente internasjonale artister i stallen, der Aimee Mann, Ben Christophers, Eskobar, Tom Jones, Rickie Lee Jones, Mercury Rev, Stereophonics og Underworld er noen av dem vi i farten kan trekke frem.

Bonnier-Amigo overtok nylig også mye av MNWs distribusjon, og har den siste tiden dermed seilt opp som det største uavhengige plateselskapet i Norden.

Ballade snakket i ettermiddag med Cai Leitner, som er leder av den norske og den danske avdelingen av Bonnier Amigo.

— Vi er stolte av hva vi har oppnådd på kort tid, og ekspanderer når vi ser en mulighet til det. Samtidig er det ikke noe mål for oss å bli størst mulig. Da er det viktigere å gjøre en god jobb innefor de markeder vi tar på oss.

Bonnier Amigo er en en del av mediakjempen Bonnier-gruppen, som har hovedsete i Sverige, og en firmahistorie som går helt tilbake til 1837. Bonnier-gruppen er Skandinavias ledende mediaselskap, og tungt inne på områder som forlagsvirksomhet, kino- og fjernsynsdrift, aviser og magasiner, og med en rekke datterselskaper og avleggere over hele Europa.

Bonnier Music ble lansert i mai 1999, og ble på kort tid et av de ledende “uavhengige” plateselskapene i Sverige. I desember 2000 sikret selskapet seg kontroll over Amigo-gruppen, og selskapet består i dag av bl.a. Bonnier Music, Amigo Musik, Independent Records, Bonnier Music Publishing/Production, samt Bonnier Music Norge og Danmark. Her hjemme har det lokale repertoaret bl.a. bestått av artister som Ice, Henning Kvitnes, Annè, Paperboys, D`lay og Katthult.

Camilla Slaattun Brauer vil tiltre stillingen som Informasjonsleder i Norsk Jazzforum 1. oktober.

Publisert:

Del: