En så godt som samlet presse har hittil – uten forbehold – lovprist JR Ewing. Både deres siste utgivelse “Ride Paranoia” og liveoppvisningene har fått høye terningkast. I morgen og fredag får Oslo- og Bergensfolket anledning til å dømme selv, da blir det skiveslipp-konsert på henholdsvis Garage og John Dee.

JR Ewing

Dagsavisens Øyvind Holen ga denne beskrivelsen av bandets Quart-opptreden: “Da var det noe annet med JR Ewing. “I’ve got to be me, everyone was already taken”, hyler vokalist Andreas Tylden – og det skal vi være glad for. Han er så tent at han stadig glemmer å synge i mikrofonen, og hoppet, løp, skrek, sang og sjonglerte med mikrofonen. Bak ham serverte resten av bandet sin herlig kaotiske punk’n’roll med stor kraft og særpreg. JR Ewing er så originale at de høyst trolig vil vekke internasjonal oppsikt i tiden framover. Og aller best: Bandet fikk med seg publikum så tidlig på ettermiddagen. Konserten viste hvorfor albumet «Calling In Dead» er i ferd med å bli en norsk punk-klassiker, og vekket også appetitten foran høstens nye plate.”

Det har ikke vært noe i veien med hverken apetitt eller terningkast fra anmelderne, til nettopp “Ride Paranoia”. JR Ewing har fått mange og gode anmeldelser, det virker som platesynserne har samlet seg nærmest unisont rundt en femmer på terningen. Det fikk den også av Asbjørn Slettemark i Bergens Tidende:

“Oslo-bandet JR Ewing har klart det få evner. De har kjapt tatt steget fra flinke og lovende hardcoregutter, til å levere et album som er så gjennomført av kvalitet at man sitter igjen ikke så rent lite sjokkskadet. «Ride Paranoia» har ikke bare en knall tittel og et suverent cover, det er også et sylskarpt rockealbum, smekkfullt av smart gitarspill, overraskende arrangementer og gode melodier.”

Mye har skjedd med JR Ewing siden de kom hjem fra sin seks ukers Europa-turné i September. Foruten de hyggelige kritikkene, valgte NRK Petre ut platen som “Ukas Album” i uke 43, og Radio Nova gjorde det samme uken etter. Lydverket såvel som programmet “Z” har introdusert, og vil introdusere JR Ewing til det norske publikum gjennom TV.

Release-party’ene finner sted på Garage i Bergen førstkommende torsdag 7. november, fulgt av en like stor fest på John Dee i Oslo dagen etter, fredag 8. november. Dette vil også være JR Ewings siste konsert i Oslo dette året, da bandet skal til USA på turné med sine venner i Pretty Girls Make Graves bare én uke etter plateslipp-konsertene. Resten av året og tidlig nyttår vil bandet være på turné Norge rundt.

10. Februar kommer “Ride Paranoia” også ut i USA og Europa, gitt ut på Gold Standard Laboratories, som er drevet av folk fra “At The Drive-In”, nå “The Mars Volta”. I Norge er gis JR Ewing ut på Primitive Records, som er en av underselskapenen til Tellé. Etter utenlandslanseringene blir det sannsynligvis enda mer turnering i utenfor landets grenser på de hyper-energiske hardcore-rockerne. I et Ballade-intervju tidligere i år fortalte gitarist Anders Mokkelbost at han har store forhåpninger til Gold Standard:

— Vi forventer mye større trykk i USA ved å slippe skiva på GSL, og så tror vi i andrehånd at dette vil gi oss større mulighet til å kunne dra til USA for å turnere allerede i år. Det vil også kunne gjøre at vi kan turnere sammen med større og bedre band. Samtidig vil vi få bedre distribusjon også her i Europa hvor det ikke alltid har vært så lett å få tak i skivene våre.

Men først står altså Bergen, Oslo og resten av Norge for tur. Billetter til de to første konsertene selges på posten nå.

Publisert:

Del: