Festivalen EMPWR skal løfte kvinner i norsk hiphop og urban musikk.

Maria Lotus, © Pressefoto

Bäst i Sverige, bäst i Norden, bäst på jorden. Ni sov på tronen, såg min chans och tog den, sier Silvana Imam i låta “Attitudeproblem”.

– Nå kommer kvinnene som skal kapre rap-tronen, og det er ikke et minutt for tidlig. For første gang i historien samler Youngs Oslo 15 helt fantastiske kvinnelige artister, dagen før den internasjonale kvinnedagen, forteller bookingsjef på Kulturhuset i Oslo, Caroline Blomqvist, i en pressemelding om den nye festivalen.

EMPWR FEST skal bli en årlig festival i Oslo med fokus på kultur, mangfold og samhold, uavhengig av identitet. “Frihet, likestilling og rettferdighet for alle”, skriver arrangørene i meldinga. Spillestedene Youngs, Kulturhuset og Skatten i Oslo står bak det nye festivalinitiativet, og festivalprogrammet presenteres i samarbeid med YLTV, den norske Youtube-kanalen for nordisk urban musikk. Sammen har de samlet “den beste gjengen av de råeste damene innen hiphop og urban”, sier de i pressemeldingen.

Linda Vidala, © Pressefoto

– Norges urbane musikkmiljø har som så mange andre kretser et vesentlig behov for kjønnsbalanse som krever tiltak, fortsetter Blomqvist. – Vårt mål på Youngs Oslo er å skrive et nytt, men etterlengtet blad i historiebøkene, der kvinner fra og med nå ikke lenger er underrepresenterte. Natt til 8. mars skal føres inn i historiebøkene.

Beatrixx, © Shawn Arvind

Blant artistene som er bekreftet så langt, er Linda Vidala, L.U:N.A, Lauren, Issa, Gulla, Royane, Maggie Freshh, Oh Mama Crew, Maria Lotus og Beatrixx.

Publisert:

Del: