Sangeren og saksofonisten tiltrer stillingen 1. juli i år.

Sissel Vera Pettersen

Styret i Midtnorsk jazzsenter har ansatt sanger og saksofonist Sissel Vera Pettersen (39) som ny kunstnerisk leder i Trondheim Voices fra 1.juli 2016. Hun overtar stafettpinnen etter Siri Gjære som har vært leder siden 2012.

Sissel Vera Pettersen har deltatt i prosjekter i Trondheim Voices siden 2003 og er meget godt kjent som medmusiker i ensemblet. Hun ønsker å bygge videre på de gode prosjektene og samarbeid med andre kunstnere som er utviklet allerede, og dessuten fokusere på ensemblets egne utøvere i utviklingen av nytt kunstnerisk materiale. Ambisjonen er at Trondheim Voices fortsatt skal være nyskapende, improviserende og eksperimenterende og utvikle seg på den internasjonale arenaen.

Sissel Vera Pettersen vokste opp i Levanger og har gått gradene med kulturskole, musikklinje i videregående skole, folkehøgskole, utdanning ved jazzlinja NTNU og deretter ved Rytmisk musikkonservatorium i København. Hun har hatt bosted i København siden 2002 men flytter nå tilbake til Trondheim sammen med sin familie.

Lionel Loueke & Sissel Vera Pettersen VIRGIN FOREST vimeo from Sissel Vera Pettersen on Vimeo.

Publisert:

Del: