Ballade, den nasjonale nettavisen for og om norsk musikkliv, har ny styreleder og to nye styremedlemmer.

Sindre Hovdenakk, © Prosa

Sindre Hovdenakk overtar styreledervervet etter Synne Skouens to år i rollen.

– Jeg ser virkelig fram til å arbeide sammen med styret og ledelsen for å utvikle Ballade videre, og å gjøre et veldig godt nettidsskrift enda bedre. Det nye styret har en fin blanding av musikkfaglig og redaksjonell kompetanse. Selv kommer jeg jo også inn fra utsiden av musikklivet, men har forhåpentligvis journalistisk og publisistisk erfaring som kan komme Ballade til nytte, sier Hovdenakk.

Kritiker, forfatter, journalist og redaktør
Sindre Hovdenakk har lang fartstid innen norsk kritikk- og anmeldervirksomhet. Han er bok- og teateranmelder i Verdens Gang, og har vært ansatt som journalist i blant annet Aftenposten, Dagbladet og Morgenbladet.

Fra 2104 til 2108 var han redaktør av tidsskriftet Prosa, som i 2017 mottok Tidsskriftforeningens pris for språk og formidling. Han har vært redaktør i Forlaget Press og redaksjonssjef i Tiden Norsk Forlag. Hovdenakk har også vært norsk redaktør for årboka Nordisk Litteratur.

Han har skrevet tre biografier, Balansekunstneren om Torolf Elster (Pax Forlag), Alt er politikk, om avisredaktøren og politikeren Hagbard Emanuel Berner (Det Norske Samlaget) og Mannen i midten, om politikeren Johan Ludwig Mowinckel (Schibsted Forlag). Han har også vært medredaktør for flere bøker.

Hovdenakk er fagansvarlig for sakprosaforfattere i Store Norske Leksikon. I år ble han også medlem av Norsk PENs utvalg for Litteratur og formidling.

Sindre Hovdenakk var medlem av og leder for Kulturrådets vurderingsutvalg for sakprosa fra 2005 til 2010, og nestleder i Norsk Kritikerlag fra 2014 til 2018.

Nye styremedlemmer
Andreas Risanger Meland er nytt styremedlem, og Astrid Hygen Meyer nytt varamedlem.

Andreas Risanger Meland jobber i plateselskapet Grappa Musikkforlag AS, hvor han står ansvarlig for underetiketten HUBRO. Han var en av gründerne bak “Safe as Milk”-festivalen, som ble drevet i Haugesund i ti år. Han har vært medarrangør av konsertserien Dans for Voksne, og har som musiker gitt ut plater sammen med Lasse Marhaug, düplo og Sort Mel samt komponert musikk til prosjekter på Kortfilmfestivalen i Grimstad, Henie Onstad Kunstsenter og Nationaltheatret.

Astrid Hygen Meyer har vært fast ansatt som journalist i Klassekampen siden 2012, der hun i flere år har dekket kultur- og mediefeltet. I dag er hun feature-/reportasjejournalist. Hun har redaksjonell bakgrunn fra tidsskriftene Fett og Bokvennen, og er tidligere poesianmelder i NRK. Hun er utdannet litteraturviter fra Universitetet i Oslo.

Dette er Ballades nye styre:
Sindre Hovdenakk (styreleder)
Andreas Meland
Erica Bertelsen
Synne Øverland Knudsen
Anders Eggen
Astrid Hygen Meyer (vara)
Hannah Wozene Kvam (vara)

Les mer om Ballade her.

Publisert:

Del: