Høy aktivitetet rundt Serena Maneesh for tiden: Oppvarmingsjobber for The Dandy Warhols i Norge og Europa, interesse fra ulike utenlandske distributører og bidrag på amerikansk single. Hvem som skal jobbe med Serena Maneesh utenfor Norge er ennå ikke bestemt, men mange har meldt sin interesse. I følge Vegard Strømsodd i Pilot Management dreier det seg om en “salig blanding av små og store indielabels og noen større selskaper.”

Serena Maneesh 2 2005

Av Bjørn Hammershaug

Serena Maneesh takket ja til å varme opp for amerikanske The Dandy Warhols på deres kommende Europaturné. Den starter på Rockefeller, Oslo den 12. oktober og Folken i Stavanger dagen etter, før kursen settes mot åtte europeiske land – blant annet til et utsolgt Hammersmith i London.

Store deler av turnéen meldes nå å være utsolgt også i de øvrige landene. Selv om denne jobben i første omgang innebærer et økonomisk løft for oppvarmingsbandet, så satses det på gevinst i form av økt omtale, og som en meget god mulighet til å få vist seg frem for både europeisk publikum og presse.

Interessen for Serena Maneesh er gryende blant utenlandsk media. Selv om det avventes noe med utsendelse av pressemateriell inntil utenlandsk distributør/selskap blir avklart, så har bandets debutplate allerede blitt tildelt en viss hype, blant annet på det amerikanske nettstedet pitchforkmedia.com.

Her ble de kreditert med 8.6/10 poeng og skribent Nick Sylvester, som også så bandet på Øyafestivalen tidligere i år, skrev blant annet at:

“Listen, those fuzzy guitar octaves that start the record could have led us anywhere – so for-fun, so worry-free – but instead we follow them into themselves, until this full-length debut implodes with 10 minutes of dizzying, even skronky frustration, then a shriek off the footbridge. Why are the stakes so high? Better question is, why not?”

Pitchfork regnes for å være et nettsted med en viss tyngde, særlig i indiesirkler, og en positiv omtale der kan vise seg å være gunstig for videre lansering.

Serena Maneesh er nemlig i gang med å opprette kontakt med en del utenlandske plateselskap, og flere skal ha vist interesse for å gi ut deres debutplate, som altså kom ut her hjemme på HoneyMilk tidligere i år.

— Det er stor pågang fra både agenter og plateselskap, bekrefter Vegard Strømsodd i Pilot Management. Denne pågangen var også en av årsakene til at Serena valgte å droppe den ene konserten på turneen (Dublin), og heller satse på en egen showcase for media i London. Målet med denne er blant annet å finne konkrete samarbeidspartnere som vil være med på en langsiktig investering i Serena Maneesh.

Hvem som skal jobbe med Serena utenfor Norge er ennå ikke bestemt, men mange har meldt sin interesse. I følge Strømsodd dreier det seg om en “salig blanding av små og store indielabels og noen større selskaper.”

— Det viktigste er ikke hvem det er eller hvor store de er, men at de deler samme visjon som bandet, sier Strømsodd.

Serena Maneesh har dessuten blitt valgt ut som det ene av to band til å bidra på den kvartalsvise split-singelen til det amerikanske selskapet/nettstedet Insound.

— Hvilket band de skal dele single med og hvilken låt Serena skal delta med er ennå ikke bestemt. Mest sannsynlig blir det en remix av en allerede innspilt låt, avslutter Strømsodd.

Turnéliste for Serena Maneesh/The Dandy Warhols, oktober 2005:

12. Oslo, Rockefeller
13. Stavanger, Folken
15. Luxembourg, Den Atelier
16. München, Muffathalle
17. Wien, Arena
19. Zürich, Xtra
20. Köln, Prime Club
23. Glasgow, Academy
25. Manchester, Ritz
26. London, Hammersmith Palais
27. Paris, Elysee
29. Amsterdam, Max

Publisert:

Del: