Scream Magazine har nå seilt opp som Norges lengstlevende musikkmagasin noensinne. Bladet har holdt koken i 15 år, og markerer jubileumet med to heidundrende kvelder på Rockefeller i Oslo denne helgen. Ikke nok med at de siste 15 årene skal feires, men utgave nummer 100 av magasinet kommer ut samme helg. I tillegg til band som The Carburetors, Borknagar og Destruction, frister Scream-redaktør Frode Øien med en meget stor overraskelse eller to.

Scream Magazine feirer 15 år og 100 nummer (Plakat)

Av Arvid Skancke-Knutsen

Jubileumet feires som seg hør og bør med hard rock og ymse former for metal-band i skjønn forening på Rockefeller Music Hall.

Det hele starter opp fredag 30. september. Kvelden starter med to gjestende svenske band i form av Morgana Lefay og Tad Morose – begge eksponenter for den klassiske heavy metallen.

Deretter er det klart for det norske black metal bandet Borknagar, som denne kvelden faktisk gjør sin første konsert på mer enn to og et halvt år.

— Etter at Borknagar har forlatt scenen er det duket for en veldig spesiell overraskelse – et band vi har valgt å hemmeligholde, forteller Frode Øien. – Det vil for folk flest bli en stor overraskelse å se dette bandet dukke uannonsert opp på Rockefeller denne kvelden.

Det skal i følge Øien ha blitt spekulert mye i metalmiljøet de siste månedene om hvem dette kan være, og ryktene har visstnok dreid seg fra Metallica og Twisted Sister (!) til norske band som Equinox, Immortal og Emperor.

— Vi satser på at hemmeligheten blir vedvart til ca. klokken 23 denne kvelden. Kvelden rundes for øvrig av med et forrykende show fra Oslobandet The Carburetors. Norges nye yndlinger innen fast-forward-rock’n roll lover et show det er lenge mellom man hver gang opplever i Norge, sier en entusiastisk Øien, som for øvrig også er utgiver av bandet.

— Det blir full pakke med fyrverkeri, og de lover også noen smakebiter fra sitt kommende album.

Lørdag 1. oktober åpner Scream Magazine-festen igjen med et svensk innslag, når det fremtredende death metal-bandet Hypocrisy starter det hele. Deretter blir det tysk thrash metal fra legendariske Destruction, før gode gamle Conception blåser støv av instrumentene igjen og gjør sin offisielle comeback konsert.

— Dette Gjøvik-bandet var under første halvdel av 90-tallet våre fremste eksponenter innen melodiøs heavy metal, og ga blant annet ut fire album på den legendariske tyske metal-labelen Noise Records, forteller Øien.

— Lørdagskvelden rundes av med selveste ”mountain king” – her snakker vi om Jon Oliva som i disse dager har tatt seg pause fra bandet han har frontet i mer enn 20 år, amerikanske Savatage. Jon Oliva’s Pain lover mange Savatage-klassikere i settet, som også vil inneholde smakebiter fra hans debut-soloalbum fra tidligere i år.

Scream-redaksjonen stiller selvfølgelig fulltallig hele helgen på Rockefeller. Det norske bladet får dessuten besøk av prominente gjester fra både inn- og utland, i form av musikere, journalister og representanter fra internasjonale metalselskaper som Nuclear Blast, SPV, Massacre, Century Media med flere.

— Dette blir to festaftener for alle som liker metal i forskjellige former og stilarter, reklamerer Øien. – Dette er et jubileum som skal huskes – tenk at det er et norsk metal-magasin som kan invitere til en slik fest.

Interesserte finner ut mer på www.screammagazine.com.

Publisert:

Del: