Torodd Wigum er i sesongen 2010/11 engasjert som Husdirigent i Trondheim Symfoniorkester. Fra 2010 er han også kunstnerisk leder for Trondheim Sinfonietta.

Torodd Wigum, © www.synlig.no

Torodd Wigum har dirigert Trondheim Symfoniorkester ved en rekke anledninger og har særlig vært involvert i konserter rettet mot barn og unge. Orkesteret melder nå at Wigum for sesongen 2010/11 er engasjert som husdirigent. Her vil han i den kommende perioden rette sin jobbing mot skole-, barnehage- og familieproduksjoner i tillegg til plateinnspilling og institusjonskonserter.

Wigum var ansatt som solobratsjist i Trondheim Symfoniorkester i årene 1994-2000. De senere årene har han hatt en stadig økende virksomhet som dirigent, og han har hatt jevnlige engasjementer med Trondheim Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Bodø Sinfonietta og Trondheim Sinfonietta. Sommeren 2009 debuterte han også med Kringkastingsorkesteret og Ungdomssymfonikerne.

Wigum har deltatt på flere internasjonale dirigentkurs med den finske dirigentprofessoren Jorma Panula, og i 2004 var han aktiv deltaker ved “Neeme Järvi Summer Academy” i Pärnu, Estland.

I perioden januar 2007 – august 2009 var han engasjert som assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester. Fra 2010 er Torodd Wigum Kunstnerisk leder for Trondheim Sinfonietta.

Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: