Etter DePress-konserten på nylig avviklede Rjukan Rockfestival, ble Andrej Nebb tildelt Rockeprisen 2006. Nebb var en av de mest markante aktørene i norsk rock på 80-tallet, med band som DePress og Holy Toy.

Andrej Nebb mottar rockeprisen 2006 (Foto: Rjukan Rockfestival)

Festivalsjef Gjermund Ingolfsland gratulerte med prisen, som ble overrakt etter at Nebbs gamle venn, advokat Per Lykke, leste begrunnelse fra juryen.

Andrzej Dziubek Nebb, med artistnavnet Andrej Nebb har siden han kom som rockflykning fra Polen vært en av nyskaperne i norsk rock. Debutplata med DePress ”Block to block” fikk seksere på terningen da anmelderne skulle si sitt, senere har den også gjentatte ganger blitt omtalt som “tidenes norske rockskive”.

“Som artist, også ikke minst sammen med Holy Toy, har han vært uredd og kompromissløs utøver av kunsten, uten å ta hensyn til kommersiell apell. Han har gått sine egne veier, og er blitt et idol i sitt gamle hjemland Polen”, lød omytalen fra juryen.

Det var en litt brydd, men dog stolt Andrej Nebb som mottok prisen, som ble utdelt for femte gang.

— Oioioi, nei og nei, nå er jeg iferd med å bli gammel, mente prisvinneren, som opplevde stor sukess med konserten i et fullstappet Rjukanhus.

Prisen deles ut til artister som juryen føler har “vist unorske holdninger i norsk rock, og som har bidratt til norsk rocks anseelse i utlandet”. Tidligere vinnere er Mercury Motors, Jørn Lande, TNT og Zodiacs.

Publisert:

Del: