I Moss biter folk negler i frykt for at byens fotballag skal rykke ned. Unntaket er Vibeke Saugestad. Hun håper på nedrykk, og denne helga trår Vibeke til med “Rock mot fotball”-festivalen. Med seg selv, The Yum Yums, gamle Rezillos og mange andre på plakaten.

Vibeke Saugestad på Øya (Foto: Kat Borgen)

— Jeg er notorisk fotballhater, og gjennom mange år har jeg viet mye tid til å bekjempe fotball-idiotien. ”Rock mot fotball” er et sunt alternativ for alle de som ønsker noe annet med livet sitt enn å synke ned i fotballstolen, fastslår Vibeke Saugestad.

Anti-fotballfestivalen har etterhvert fått en lang historie. Den startet for 12 år siden som et lite, lokalt arrangement, men har med årene vokst seg mye større. Fortsatt med lokalt fokus som utgangspunkt, men også med trekkplastre av mer nasjonal og internasjonal karakter.

— Den første store headlineren vi hadde var Turboneger i 1997, og i år trår vi til med skotske Rezillos. De har gjort en reunion-turné i USA til kjempekritikker. Så vi tror dette skal bli en godbit for både unge og gamle pønkfans, sier Vibeke til ballade.no.

Idealistisk kamp
I firkløveret som arrangerer festivalen, inngår foruten Vibeke også Morten Henriksen fra The Yum Yums. Begge skal spille lørdag med sine respektive band, men noe penger på festivalen gjør de ikke.

–Kampen mot fotball er viktigere enn penger. Alle jobber vi gratis for den gode sak, og årets festival har et budsjett på totalt 200.000 kroner. Et år klarte vi å gå med stort overskudd, og det har vi levd på siden. Stort sett har vi gått enten i balanse eller med et ubetydelig underskudd. Til årets ”Rock mot fotball” trenger vi 400 betalende for å gå rundt, og det skal vi klare, avslutter Vibeke Saugestad sikkert.

Festivalen tyvstartet torsdag med premierevisning på den nye Austin Powers-filmen ”Goldmember”, mens Mohammed spiller i kveld fredag. Hovedarrangementet med Vibeke Saugestad, Yum Yums, Rezillos, The Launderettes og andre finner sted lørdag.

For mer info, sjekk deres hjemmeside www.nustad.no/rockmotfotball

Publisert:

Del: