Robert Burås var gitarist og låtskriver i Madrugada og My Midnight Creeps. Burås var også innom bandet Savoy en kort periode. Burås var medlem i Madrugada siden begynnelsen for 12 år siden. I følge politiet ble Burås funnet av en bandkollega i sin leilighet torsdag kveld i 21-tiden, og det skal ikke ha vært noe mistenkelig knyttet til dødsfallet, melder VG. Robert Burås var opprinnelig fra Vassdalen ved Narvik og ble 31 år gammel.

Robert Burås (Foto: Lars Martin Kraemer)

Robert Burås var inne i hektisk periode med mange festivalspillejobber med My Midnight Creeps. Bandet spilte på Hovefestivalen for to uker siden og skulle etter planen spilt på Stavernfestivalen fredag kveld.

Histamin, som var det siste albumet til My Midnight Creeps, fikk svært god mottagelsen i pressen.

Madrugada har hatt stor suksess med sine album siden EP’en New Depression kom ut i 1999. Stokmarknes-bandet har mottatt hele fem Spellemannspriser.

Under 2005-utdelingen ble de også kåret til Årets Spellemann og vant prisen for årets låt med “Lift me”, som Madrugada gjorde sammen med Ane Brun.

Burås ble regelmessig omtaltsom en av Norges fremste gitarister.

EMI, som var plateselskapet til Robert Burås sendte i dag ut denne pressemeldingen om dødsfallet:

Vår kjære venn, Robert Burås, gikk bort 12.07.07. Han ble 31 år gammel.

Robert viet sitt liv til musikken. Han var gitarist og låtskriver i Madrugada i 12 år.

Det siste året brukte han til sitt band My Midnight Creeps, samt låtskriving og innspilling av et nytt Madrugada-album.

Robert gikk bort i en tid da han var på sitt mest kreative. Gjennom det han har gjort på plate, og fra scenen i inn- og utland har han satt et evig preg på norsk rockhistorie.

Alle som kjente og jobbet sammen med Robert vil huske han som et generøst og varmt menneske som levet og åndet for musikken.

Vi er mange som er glade i Robert og som i dag har det fryktelig tungt. Robert vil alltid være en del av oss, og han vil alltid være savnet.

Våre tanker går til hans nærmeste familie. Vi ber nå om at Roberts familie og venner får ro i sorgen.

Oslo, 13.07.07

Frode Jacobsen, Madrugada
Sivert Høyem, Madrugada
Per Eirik Johansen, EMI
Arne Svare, Stageway

Publisert:

Del: