Rjukan Rockforum arangerer 23. og 24. mai Rjukan Rockfestival i Rjukanhuset, og kan i år by på konserter med bl.a. Unni Wilhelmsen, Stage Dolls, Octavia og The Mormones. Samtidig skal idealistene i Rockforunmet også dele ut pris til det de omtaler som Norges “mest seiglivede gitarband”: The Zodiacs fra nettopp Rjukan.

Unni Wilhelmsen pluss

Av Arvid Skancke-Knutsen

Rjukan Rockforum arrangerte sin første festival i 2002, men totalt sett har det blitt arrangert tre festivaler tidligere på Rjukan. Fjorårets festival ble en suksess for de som var med både på og foran scenen, men forumet gikk på en økonomisk smell på 100.000,-.

Fem personer hadde likevel såpass mye tro på festivalkonseptet på Rjukan at man tok opp lån for at festivalen skulle få leve videre.

— Nå er vi klar igjen, og forumet kan presentere et program vi er svært stolte over å kunne tilby rockeglade i Tinn med omegn – og alle andre som skulle ta turen til vestfjorddalen i Festivalærend, uttaler Morten Engh, som er en av ildsjelene bak festivalen. – Som headliner har vi dratt opp selveste Stage Dolls, som er på en utrolig populær gjenforeningsturne. I tillegg vil fredagskvelden også by på Unni Wilhelmsen, kun med sin akustiske gitar, samt ei lokal russejente som blant annet har Unni som sitt store idol.

Mellom Unni Wilhelmsen og Stage Dolls spiller det lokale rock and roll bandet The Zodiacs.

— De har akkurat feiret førtiårsjubileum og er kanskje det seigeste norske band som eksisterer i dag, forteller Engh. – Knapt noen har holdt det gående så lenge som de, og de vil da også få Rjukan Rockforums rockepris 2003, som forøvrig skal deles ut av Thor-Rune haugen. I fjor var det heavy metal sangeren Jørn Lande som fikk prisen, også han fra Rjukan. Rockprisen går til en person eller et band som har utmerket seg over lengre tid på rockscener nasjonalt og internasjonalt.

Fire lokale band kan forumet tilby på lørdagen, slik at det i alt blir seks artister med lokal tiknytning på festivalen.

— En av grunnpilarene for festivalen er å gi lokale kulturpersonligheter en scene å vise seg frem på. Vi er også en festival som først og fremst er gitarbasert, og forumet ønsker også å tilby ukjente band muligheten til å spille på en rockfestival. Imidlertid er Rjukan en liten by, og hvis festivalideen skal bære seg økonomisk, må vi dra kjente band til Rjukan også.

Flere band på opptur spiller lørdagen, deriblant plateaktuelle The Mormones, Octavia, Hellsinki, Notodden-bandet Up To Fly og Led Zeppelin-tribute bandet Gentle Groove. Headlinere på lørdag blir svenske Lotus og Freak Kitchen, med gitarist Mattias IA Eklundh i sin midte.

Den samme Eklundh skal ellers avholde workshop/seminar med blant annet et gitarkurs på fredagen på Scene Rallarn.

— De som ønsker det kan ta med seg sin gitar å lære litt av stjernen, som akkurat har avsluttet en turne til blant annet Tokyo, sier Engh.

Dagsbillett til Rjukan Rockfestival koster 285,-, og helgebillett 385,-.

Publisert:

Del: